Hoe een bureau zichzelf in een etmaal verbeterde

Even een etmaal doorhalen om het bureau en de eigen mensen verder te helpen. Born05 deed het afgelopen weekend tijdens de Hackathon. Door Sanny Visser.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

38 Born’ers sloten zich vanaf vrijdagochtend op, om een etmaal non-stop te werken aan zelf bedachte projecten. , wat is dat? In 24 uur met het gehele team een creatief idee uitwerken, ontwikkelen en presenteren. Ideeën om onszelf te verbeteren – en daarmee het bureau. Dat was de enige voorwaarde. En het moest, uiteraard, in een etmaal te realiseren zijn. Een paar weken geleden hing het hackathon-prikbord vol met de wildste ideeën. Daarvan bleven er na schifting acht over: het beginpunt waarmee elk team vrijdagochtend om 9:00 begon.

Naast laptops en digitale camera’s werden er vrijdagochtend ook soldeerbouten, boormachines, decoupeerzagen en een kerstboom binnengebracht.

Een van de teams stortte zich op het maken van een interactieve award wall. Met Leap Motion – besturing van een device door beweging van je handen in de lucht – laat de wall het verhaal achter de awards zien. Parallel aan de technische ontwikkeling en implementatie werd ook de originele awards-kast verbouwd. Flatscreen en Leap Motion-device zitten inmiddels stevig in de kast. Iedereen is welkom om het resultaat te komen testen.

Een ander project, van minstens zo’n grote betekenis, richtte zich op het tafelvoetbalspel. Competities, digitaal scores bijhouden, vaststellen wie topscoorder van de maand is… Met de gewone ‘analoge’ versie is dat al snel een halve FTE per week. Vier fanatieke spelers besloten dat dit hét moment was alle beschikbare techniek in te zetten om dit proces te stroomlijnen. Het team demonteerde de tafel, boorde gaten, trok kabels, bracht infraroodsensoren aan in de goals, ontwierp van alle spelers een avatar en sloot de tafel aan op een beeldscherm. En na een uur of 22 kon het team vaststellen dat het werkte. De rest van de collega’s trouwens ook: bij elk doelpunt klinkt er vanaf heden een oorverdovend ‘Halleluja’ door het pand.

En dan was er nog het team dat zat te zwoegen op een kerstgroet verpakt als 3D-videomap (gelukt!). Of het ‘warm welkom’-team dat een bureau-introductie maakte voor nieuwe Born’ers (ook gelukt!). Het ‘Breath-a-lyzer’ team, dat middels een combinatie van Arduino en een MQ3 sensor, die ethanol waarneemt, een keylocker had gemaakt dat pas openging als je genoeg gedronken had (helaas één uur voor het einde gesneuveld). En – last but not least – Wizzpr: een nieuw soort chat-app voor intern gebruik, helemaal op maat gedesigned, om aan te geven wat je stemming is en of je gestoord mag worden. De terechte winnaar.

Chat-app Wizzpr veroverde de felbegeerde trofee en het team mag zich winnaar van de Born05 Hackathon 2013 noemen. Maar de echte prijs: een 9 meter lange, witte limousine waarmee de winnaars werden thuisgebracht.

Zie hier een sfeerverslag:

from on .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie