door FoxScreen Bioscoopreclame, partner | 2 mei 2017, 9:17 in Bureaus & Accounts
Bioscoop filmnieuws Film

The Fate of the Furious levert wereldwijd meer dan een miljard dollar op

FoxScreen, partner | 2 mei 2017, 9:17

Het achtste deel in de Fast & Furious reeks blijft records breken. De film werd eerder bekroond als best bekeken filmtrailer binnen 24 uur en racete vervolgens Star Wars: The Force Awakens voorbij door tijdens zijn eerste drie dagen in de bioscoop een nieuw wereldwijd openingsweek record te vestigen. Nu kan er nog een record bijgeschreven worden: de Amerikaanse actiefilm heeft de 1 miljard dollar op de wereldwijde Box Office behaald.

Volgens is de opbrengst grotendeels te danken aan het buitenlandse succes. In China vloog maar liefst voor 361 miljoen dollar de kaartjes over de toonbank. In eigen land, de Verenigde Staten, levert de film tot nu toe ‘slechts’ een kleine 200 miljoen dollar op.

De film van F. Gary Gray met o.a. Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham en Charlize Theron in de hoofdrol lijkt wereldwijd voor bij te gaan aan de score van Walt Disney’s Beauty and the Beast, die onlangs al de 1 miljard dollar recette passeerde. The Fate of the Furious, zoals het achtste deel heet, is de tweede film dit jaar en de dertigste film ooit die deze mijlpaal behaald.

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

FoxScreen Bioscoopreclame

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter