door FoxScreen Bioscoopreclame, partner | 26 juli 2017, 15:00 in Bureaus & Accounts
Titanic Documentaire Film

Regisseur James Cameron maakt documentaire over Titanic

FoxScreen, partner | 26 juli 2017, 15:00

Titanic verscheen voor het eerst op het grote witte doek in december 1997 en werd een regelrechte hit. Nu, 20 jaar later, maakt regisseur James Cameron voor National Geographic een documentaire over het beroemde gezonken schip.

In Titanic: 20th Anniversary gaat de Canadese regisseur en producent na of hij bij het regisseren van de blockbuster alles tot in de puntjes correct heeft gedaan.

Bij een presentatie van National Geographic sprak Cameron via een satellietverbinding vanaf de set van nieuwkomer Avatar over de documentaire: "Toen ik Titanic schreef en ging regisseren wilde ik alles zo nauwkeurig mogelijk en tot in detail in beeld brengen. Elk schrijnend moment uit de laatste uren moest kloppen, uit respect voor de mensen die bij de ramp het leven lieten".

"Maar had ik het echt allemaal goed? Nu ga ik dat met National Geographic en de resultaten van onderzoek van de afgelopen twintig jaar opnieuw evalueren", aldus James Cameron. "Ik hoop dat ik die vraag met het maken van deze documentaire eindelijk kan beantwoorden en dit hoofdstuk voor mezelf kan afsluiten."

Cameron is erg begaan met de ramp. Onlangs werd bekendgemaakt dat de regisseur een reddingsmissie is begonnen om enkele relikwieën terug te brengen naar Belfast, de plaats waar de Titanic ooit is gebouwd. De operatie moet voorkomen dat zo’n 5.500 items onder de hamer gaan.

De documentaire Titanic: 20th Anniversary wordt in december uitgezonden in 171 landen.

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

FoxScreen Bioscoopreclame

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter