door SAN, partner | 14 december 2016, 12:17 in Creatie & Campagnes

SAN NEW KIDS ON THE BLOCK: NU AANMELDEN

SAN, partner | 14 december 2016, 12:17

JONGE BUREAUS MAX. 3 JAAR OUD KUNNEN ZICH NU AANMELDEN

Twee jaar geleden hebben de &;Founding fathers&; namelijk het vakblad FONK (Nicolette Hulsebos) en het adviesbureau B&BA | Brand & Business Architects (Rob Benjamens en Fred Moolhuijsen) de SAN benaderd om de verkiezing van de nieuwe generatie bureaus in Nederland te adopteren. Dat heeft de SAN met veel plezier gedaan en nu voor het derde jaar gaan wij hiermee van start nog steeds in nauwe samenwerking met hen!

SNEL AANMELDEN
In januari 2017 maken de SAN, B&BA en FONK een selectie van circa 30 jonge bureaus (digital, marketing, reclame, media, design, pr etc.) die het afgelopen jaar met kop en schouders boven de andere initiatieven uitstaken. Bureaus kunnen zich aanmelden tot 17 januari a.s.

Uit de aanmeldingen en de door ons gescoute bureaus wordt de jaarlijkse Considerationlist vastgesteld. Hierbij zijn vijf criteria van belang:

• Het bureau mag in zijn huidige samenstelling maximaal 3 jaar oud zijn
• De bureauformule heeft een bewezen trackrecord en is ‘Here to Stay’
• Het bureau is innovatief en vernieuwend
• Levert werk dat er toe doet
• Voor klanten die er toe doen

VAN CONSIDERATIONLIST NAAR LONGLIST
De Considerationlist wordt vervolgens door FONK (zowel online als offline) in clusters op fonkonline weergegeven. Aan de lezers van FONK wordt gedurende een week gevraagd te stemmen op hun favoriete kandidaat. Op basis van &;meeste stemmen tellen&; volgt hieruit een alfabetische lijst met 10 tot maximaal 15 hoogst scorende bureaus (Longlist). B&BA, FONK en SAN kunnen uit de Considerationlist maximaal 2 bureaus een Wildcard geven. De bureaus op de Longlist wordt gevraagd een White Paper in te sturen die wordt doorgestuurd naar de leden van de Hoofdjury.

VAN LONGLIST NAAR SHORTLIST
De Hoofdjury komt in 2017 op dinsdag 28 maart bijeen bij B&BA om de inzendingen tegen het licht te houden en te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst volgt een stemming waaruit de Shortlist ontstaat met maximaal 6 bureaus. Deze Shortlist wordt gepubliceerd op de SAN website, in FONK en tegelijkertijd worden de genomineerden ingelicht.

VAN SHORTLIST NAAR FINALIST
Op dinsdag 9 mei 2017 vindt de jurering plaats waarbij de Shortlist-kandidaten een presentatie geven van maximaal 10 minuten. Zowel de Hoofdjury als de Vakjury (allen adverteerders/SAN-juryleden) jureren in deze cruciale ronde. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury.
De drie finalisten worden dan op 9 mei gekozen en bekend gemaakt, maar de uiteindelijke winnaar wordt pas bekend bij de uitreiking SAN Accenten in Studio 21 op donderdag 1 juni 2017!

AANMELDEN TOT 17 JANUARI A.S.
Wil je dat jouw bureau in aanmerking komt voor de Considerationlist van SAN New Kids on the Block 2016? Mail je motivatie samen met een kopie inschrijving KvK (max. 3 jaar geleden) naar de SAN: en wie weet zie je dan jouw bureau in februari 2017 op de Considerationlist op fonkonline verschijnen?

Aan inschrijven zijn geen kosten verbonden. Wèl vragen Hoofd- en Vakjury lef, doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid als je wilt deelnemen aan het juryproces.

Lees meer

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

SAN

Partner

De SAN | Stichting Adverteerdersjury Nederland is opgericht in 1988 met als doelstelling de kennis en ervaring van adverteerders in te zetten voor een structurele bijdrage aan het marcom vak.

Lees meer over SAN
Meer van deze partner
Nu op Twitter
  • SAN
    BE THERE | Studio 21 | 1 juni 2017:uitreiking SAN Accenten, het Jaarfeest van het Jaar. Reserveer snel want VOL=VOL… t.co/c3b2m9OlOL