door Sumis Company , partner | 30 mei 2017, 11:03 in Merk & Strategie
Sumis Studio

Creativiteit, high-end design én een vlekkeloos proces

Sumis Company, partner | 30 mei 2017, 11:03

Bij Sumis halen ze alles uit de kast om marketeers tijd, gedoe en geld te besparen. Neem de Sumis Studio. Deze hightech grafische studio biedt het beste van twee werelden: onderscheidende creatie en design, maar ook de zekerheid dat het prepress proces vlekkeloos verloopt.

Sumis is de ketenregisseur voor alle marketing en communicatiematerialen. De Sumis Studio zorgt dat een ontwerp optimaal drukklaar is en garandeert zo de kwaliteit van het eindproduct. Dat kan een ontwerp van de klant of diens bureau zijn, maar het kan ook uit de eigen Sumis Studio komen. De grafische studio ademt namelijk creativiteit, maar wel altijd ten dienste van het merk. Volgens Managing Director Koen de Groot ligt daar juist de kracht: “Wij vinden een merk niet ongevraagd opnieuw uit, maar voegen creativiteit toe binnen de kaders van een merk. Als marketeer wil je niet bij ieder bureau alles opnieuw hoeven uitleggen. Dat snappen wij als geen ander bij Sumis. Wij steken er veel energie in om een merk helemaal te doorgronden en gaan dan pas aan het werk. Op deze manier kunnen we merken nog sterker maken.”

End-to-end oplossingen

Een sterk creatief ontwerp is nog geen kwalitatief eindproduct. Iedere marketeer weet dat er tussen het goedkeuren van een ontwerp en het daadwerkelijke drukwerk nog een heel traject van controles van drukproeven en kleurprofielen plaatsvindt. Om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen, is de Sumis Studio daarom ook de onmisbare schakel tussen creatie en productie. Operator prepress Maarten Smit is lithograaf en beeldbewerker en weet als geen ander hoe belangrijk prepress processen zijn om kant-en-klaar materiaal bij de drukker aan te leveren. Hij vertelt: “Of de creatieve ontwerpen nu uit onze studio- of bij de klant of diens bureau vandaan komen, wij zorgen voor een vlekkeloos proces.”

Flexibel & gegarandeerd

Smit vervolgt: “De Sumis Studio is de schakel tussen het concept en de productie. Ons team verzorgt dtp en lithografie van huisstijl- en marketingmaterialen. Denk hierbij aan opmaak, beeldbewerking, kleurcorrecties en controleren of iedere certified pdf voldoet aan de juiste drukprofielen. We beschikken over geavanceerde software om de kwaliteit van pdf’s te controleren en hebben hightech apparatuur waarmee we kleurproeven kunnen printen en beoordelen onder neutraal licht. Zo kunnen we de klant ook meer inzicht in het proces en controle over het eindproduct geven, of dit nu een display of folder is. En niet onbelangrijk: we kunnen last minute wijzigingen doorvoeren. Bovendien hebben we als printmanagementspecialist korte lijnen met leveranciers en zijn we op de hoogte van drukprofielen en kunnen we snel schakelen met drukkers.”

Alle assets op één plek

De Sumis Studio is momenteel bezig met automatisering van processen. Zo wordt op dit moment voor interne processen gebruik gemaakt van Elvis, een Digital Asset Managementsysteem (DAM-systeem). Maarten: “We slaan alles op via het DAM-systeem. Ieder logo, huisstijlkleur of visual heeft een eigen code, waar je eenvoudig op kan zoeken binnen Elvis. De resultaten worden visueel gepresenteerd, zodat je meteen vindt wat je zoekt. Ook is er maar één leading versie van een pdf, zodat daar nooit onduidelijkheden over bestaan. We merken dat het briefen sneller gaat en dat het goedkeuren of afkeuren van pdf’s in Elvis eenvoudiger is, omdat alles in één systeem staat.”

Volgens De Groot bewijst de snelle groei het succes van de Sumis Studio. “Marketeers hebben behoefte aan een partij die hen tijd, gedoe en geld bespaart. Daar is de studio een prachtig voorbeeld van.”

 

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Flora John

(18 juli 2017, 7:19)
I think the most typical software tool used by interior designers would be CAD, Computer Aided Design. visit here: http://papermatic.co.uk/dissertation
Avatar

Kalvin

(11 augustus 2017, 12:45)
We still need a good process which can we used as a diff rents in which we can do something better in life. https://www.dissertationcorp.co.uk/

Dit is een bijdrage van

Sumis Company

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter