Laatste Free Record Shop filialen sluiten nu ook hun deuren
Inhoud:

Vorige maand gaf de retailketen nog aan haar formule te willen aanpassen naar outletwinkel voor muziek, films en games. Het mocht niet baten; het moederbedrijf achter de Nederlandse winkels van Free Record Shop is door de rechtbank bankroet verklaard. De markt van fysieke dragers is verder gekrompen en door het bedrijf zelf wordt niet verwacht dat dit nog gaat aantrekken.

Post date: woensdag, 23 april, 2014 - 06:30
Richard Otto
Na 1,5 maand 100.000 downloads voor VVN verkeersexamen app
Inhoud:

De app van Veilig Verkeer Nederland werd ontwikkeld doordat het aantal geslaagden in de afgelopen jaren terugliep. Met de app wil VVN een dialoog stimuleren tussen kind en ouder om het praktisch verkeersexamen te gaan oefenen op straat.  Ondanks het grote marktaandeel van Android is vooral de iOS versie populair. Op Apple's iOS 72.700 downloads geregistreerd (waarvan 47.900 via iPad).

Post date: dinsdag, 22 april, 2014 - 15:41
Richard Otto
KPN Hi en Top Notch lanceren interactieve video app
Inhoud:

Ter promotie van hun onbeperkte databundel ontwikkelde Hi deze interactieve mobiele muziekvideo, waarin je in de huid kruipt van Ronnie Flex. Volgens de makers zelf gaat het hier om de 'eerste interactieve mobiele muziekvideo' die er is ontwikkeld.  Deze eer gaat echter naar de Black Eyed Peas met hun 360 videoclip app uit 2011. De app bevat verder de primeur van de single ‘Pocahontas’ en kun je diverse prijzen winnen.

Post date: dinsdag, 22 april, 2014 - 09:44
Richard Otto
Linkedin: "Dit jaar komt meer dan 50% van ons bezoek via mobiel"
Inhoud:

Het zakelijke sociale zit sinds vorige week wereldwijd op 300 miljoen gebruikers. Zo'n 2/3 van de gebruikers komen vanuit buiten de Verenigde Staten. India, Brazilië en China zijn snelle groeiers op gebied van gebruikers. Nederland kent nog steeds een zeer actieve userbase, maar valt niet meer onder de top-5 landen met de meeste Linkedin gebruikers.  

Post date: maandag, 21 april, 2014 - 21:47
Richard Otto
Gratis Webinar: Hoe organiseer je marketing in 2020?
Marketing2020
Inhoud:
Marketing2020

24 april aanstaande organiseren EffectiveBrands en Adfo Groep een webinar naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek Marketing2020. Wat kun je tijdens dit webinar verwachten? Marketingonline spreekt met Robert Jan d’Hond, managing director EffectiveBrands Amsterdam.

Post date: maandag, 21 april, 2014 - 20:10
Redactie Marketing Online -
Gratis gevulde koek bij contactloos betalen
Inhoud:

Zo'n 5 miljoen Nederlanders kunnen sinds vorige week op treinstations contactloos betalen via hun telefoon of bankpas. 'Snelheid' is het belangrijkste voordeel volgens Mastercard Nederland  om deze nieuwe manier van betalen te omarmen. Geheel nieuw is contactloos betalen trouwens niet. 

Post date: maandag, 21 april, 2014 - 17:05
Richard Otto
Soep in abonnementsvorm
Soep in abonnementsvorm
Inhoud:
Soep in abonnementsvorm

Trend: 

Door de economische crisis is er een extra focus komen te liggen op het efficiënt gebruiken van grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Consumenten verwachten ook van producenten dat zij pro-actief verspilling tegengaan.

Probleem: 

Ook in 2013 wordt nog steeds bijna 50 procent van ons voedsel weggegooid. De boosdoeners zijn zowel consumenten als producenten.

Oplossing:

Post date: zondag, 20 april, 2014 - 09:10
Redactie Marketing Online -
Kringlöp wil met online marktplaats levensduur van IKEA-producten verlengen
Inhoud:

De website met het design van Zweedse eenvoud probeert hiermee een niche-markt aan te boren en de 'levensduur van IKEA-producten verlengen door ze een tweede leven te geven'. Zo kun je op deze site tweedehands IKEA-producten vinden en aanbieden. Op deze manier is het mogelijk kapotte onderdelen van jouw IKEA-systeem vervangen of een IKEA systeem uit te breiden terwijl deze al jaren niet meer geproduceerd wordt.

Post date: zondag, 20 april, 2014 - 08:50
Richard Otto
Doe mee aan de CommunicatieBreak Workshops: werk aan je (vak)vaardigheden!
CommunicatieBreak workshops
Inhoud:
CommunicatieBreak workshops

Op 20 mei 2014 vindt in Utrecht het halfjaarlijkse workshopprogramma van vakblad Communicatie – de CommunicatieBreak - plaats. In een ongedwongen sfeer komen communicatieprofessionals bijeen om een aantal workshops naar keuze te volgen.

Post date: vrijdag, 18 april, 2014 - 14:18
Redactie Communicatie
Belangenclub zet Tinder in voor anti rook campagne
Inhoud:

Als social experiment hebben zij twee profielen van een vrouwelijk model op Tinder geplaatst. Op één profiel staat een foto waarop ze rookt en de andere is niet roken.

Resultaat? Het niet rokende profiel heeft twee maal zoveel matches.

De bewustwordings campagne wil hiermee laten zien dat roken je niet aantrekkelijker maakt. 

 

Zie video:

 

Post date: vrijdag, 18 april, 2014 - 13:48
Richard Otto