Bert Hagendoorn: ‘We willen Dutch Digital design meer op de kaart zetten.’
Inhoud:

Hagendoorn wil met dit Nederlandse initiatief het Nederlandse digital werk meer op de kaart zetten in Nederland, maar vooral internationaal. Volgende week staat de printeditie van Creatie geheel in het teken van Dutch Digital Design.  Diverse professionals uit het vak worden hierin aan de tand gevoeld wat Dutch Digital Design precies is. 

Zie hier video interview:

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 21:19
Richard Otto
Een gehoortest verpakt als mobiel spelletje
Inhoud:

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat tot 60% van jongeren die hebben meegedaan aan een zelftest aangeven dat ze weleens een piep horen na het uitgaan. Zo'n 20% heeft die piep zelfs permanent, wat wijst op een onherstelbare gehoorbeschadiging. Toch zijn weinig jongeren te porren voor een zelftest. Ze zien een slecht gehoor vooral als ouderenprobleem.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 20:38
Richard Otto
Bijna 3 miljoen kopers via smartphone of tablet 2e helft 2013
Inhoud:

De online consumentenbestedingen via smartphone en tablet zijn in 2013 gestegen naar € 1,3 miljard. In de 2e helft van 2013 bedroegen de mobiele bestedingen € 735 miljoen; dat is 13% van de totale e-commerce markt. Hiermee zijn de uitgaven via smartphone en tablet ruim verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2012.  Dit blijkt uit de M-commerce Monitor 2013-2 van Blauw Research en Thuiswinkel.org.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 16:04
Richard Otto
Jack Daniel's brengt voorzichtig een nieuwe whiskey op de markt
Jack Daniel's brengt voorzichtig een nieuwe whiskey op de markt
Inhoud:
Jack Daniel's brengt voorzichtig een nieuwe whiskey op de markt

Drie jaar geleden bracht Jack Daniel's de Tennessee Honey Line uit (met honing), nu de Tennessee Fire (met kaneel). 

Die eerste nieuwe whisky werd destijds met tv-commercial en al in de markt gezet, de nieuwe wordt vanaf deze maand heel voorzichtig verkocht.

Geen commercials en het goedje is voorlopig slechts in drie Amerikaanse staten te koop: thuisstaat Tennessee, Oregon en Pennsylvania.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 11:53
Kari-Anne Fygi
Nederlanders verwachten dit jaar €730 miljoenmobiel te besteden
Inhoud:

Dit blijkt uit internationaal onderzoek, in opdracht van ActiePagina.nl/ RetailMeNot,  Het afgelopen jaar hebben Nederlanders 8,1% van hun online bestedingen via de smartphone of tablet gedaan. Het onderzoek laat zien dat het percentage mobiel bij online bestedingen in 2014 zal toenemen tot 69,8% en daarmee verantwoordelijk is voor een omzet 730 miljoen euro in vergelijking met 430 miljoen in 2013.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 10:46
Richard Otto
Apple's Passbook in Windows Phone
Inhoud:

In 2012 lanceerde Apple een app voor digitale klantenkaarten, coupons en boarding passes. Echter niet alles wat Apple aanraakt veranderd in goud. Passbook wordt vooral in Nederland maar mondjesmaat gebruikt. Dit komt doordat de meeste kassasystemen in Nederland de passbook streepjescode niet kunnen scannen. Een andere grote belemmering ligt bij de arrogantie van Apple zelf: passbook is exclusief voor iOS. Het smartphone marktaandeel van Apple ligt wereldwijd echter net boven de 10%.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 09:47
Richard Otto
‘Hoe organiseer je marketing in 2020? – Schrijf je nu in voor gratis webinar!’
Marketing2020
Inhoud:
Marketing2020

24 april aanstaande organiseren EffectiveBrands en Adfo Groep een webinar naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek Marketing2020. Wat kun je tijdens dit webinar verwachten? Marketingonline spreekt met Robert Jan d’Hond, managing director EffectiveBrands Amsterdam.

Post date: dinsdag, 15 april, 2014 - 07:58
Redactie Marketing Online -
Nederlandse startup pushed notificaties naar Android Wear
Inhoud:

Notificare’s push action Android SDK  zorgt er voor dat marketeers de interactie aan kunnen gaan met consumenten via een push notification bericht. Tot aan vandaag kon dit alleen naar een app, vanaf nu is het ook mogelijk om dit te tonen op de pols. De eerste horloges die uitkomen zijn onder andere van Motorola, LG en Fossil.

Post date: maandag, 14 april, 2014 - 16:00
Richard Otto
2organize doet klantcontactstrategie voor BMW
2organize doet klantcontactstrategie voor BMW
Inhoud:
2organize doet klantcontactstrategie voor BMW

BMW Group Nederland, importeur van premium auto’s en motorfietsen, kiest voor marketing performance enabler 2organize voor het ontwikkelen en uitvoeren van haar klantcontactstrategie.

Voor BMW Group Nederland zal marketing performance enabler 2organize een campagnemanagementplatform implementeren, structurele campagnes automatiserenen campagneconversie verhogen. 

Post date: maandag, 14 april, 2014 - 12:20
Kari-Anne Fygi
Vanaf vandaag landelijk contactloos betalen
Inhoud:

Klanten van ABN AMRO en ING kunnen nu 'cashless' bij de kassa afrekenen door hun bankpas voor de een apparaat te houden. Een pincode intoetsen is tot een bedrag van €25,- niet nodig. Het moet het betalen sneller en veiliger maken. De Rabobank heeft geen plannen om bankpassen met een NFC chip te verrijken, maar wil deze betalingsmogelijkheid via smartphones met NFC aan gaan bieden.  Betalen met NFC wordt naast winkels op treinstations ook ingezet bij De Efteling en H&M.

Post date: maandag, 14 april, 2014 - 09:48
Richard Otto