Zanillya Farrell gebruikt als beste muziek in reclame

Buma bekroont dochter van Bobby Farrell (Boney M) met prijs voor beste reclamemuziek.

Buma

De Buma Awards worden toegekend aan de makers van muziek in drie categorieën: ‘Beste muziek voor documentaires, korte films en Telefilms’; ‘beste muziek in trailers’; en ‘beste gebruik van bestaande muziek (sync) in reclame, televisie, film en online’. De uitreiking van de prestigieuze prijzen vond gisteravond plaats tijdens Buma Music in Motion in Amsterdam

In de categorie ‘bestaande muziek in reclame’, ging de hoogste eer naar Zanillya Farrell (foto: 2e van rechts) voor Together #WePlayStrong, een nummer dat is gebruikt in de UEFA Girls Football campagne. Zanillya geldt als een upcoming hiphop producer en artieste en is de dochter van Bobby Farrell (Boney M). 

De andere genomineerden waren Hans Bouwens en Jan Gerbrand Visser, voor Lidl Brown Bag; en producent Onderkoffer (Enzio Latumaelissa) voor de Dance Battle scene in de film Girls Trip van Universal Pictures

Nieuw talent

De Buma Award Best Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm ging naar componist Alex Simu voor Back to the Taj Mahal Hotel.

De Buma Award Best Original Composition in Trailer (for Film, TV, Gaming) was voor componist Beau D. Schaepman voor de trailer van CinemAsia.

De Buma Music in Motion New Talent Award is dit jaar voor componist Hans Nieuwenhuijsen (28 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Catastrophe. De jury over het werk van Hans Nieuwenhuijsen: ”Catastrophe is een contrastrijk compositiewerk dat de ontwikkeling van de film onderstreept en aanstuurt. Humor is timing en daar staat of valt dit genre mee. Het Amsterdamse draaiorgel is een grappige touch, en de productie is prima in orde.”

De jury bestond dit jaar uit Bob Zimmerman (componist, De Nieuwe Wildernis), Cathelijne Beijn (IFFR), Janice Pierre (regisseur, Hartenstrijd), Jeroen Rietbergen (componist, Gooische Vrouwen), Jon Karthaus (Homies en Bella Donna’s), Joost van’t Hoff (winnaar New Talent Award 2017), Kaja Wolffers (creative director NL Film), Lotte Sterk (MassiveMusic), Martijn Schimmer (componist, The Voice of Holland), Merlijn Snitker (componist, Publieke Werken, Alles is Liefde), Neeltje Mooring (sync agent), Paul Stevelmans (hoofdredacteur Score Magazine), Ralph de Haan (producent bij onder meer HALAL), Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer Amsterdam).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie