Premium

Mini-eiland versus toeristen: de geniale actie van Palau

Zo zorgt een klein eiland dat toeristen respectvol omgaan met de natuur.

Met 21.000 inwoners staat het eiland Palau op plaats dertien van de kleinste landen ter wereld. Het eilandje wordt jaarlijks overspoeld met toeristen: er komen acht keer zoveel bezoekers als dat het land inwoners heeft.

Die toeristen zorgen voor heel wat milieuproblemen. Ze vervuilen en beschadigen koraalriffen en jagen op de wilde dieren. Het Australische bureau Host/Havas bedacht een manier om het eiland te beschermen tegen de toeristen: de 'Palau Pledge'.

Plechtige belofte

Alle toeristen krijgen voortaan een grote stempel in hun paspoort die zij moeten ondertekenen. Daarmee beloven zij plechtig dat zij de natuur niet zullen beschadigen of uitbuiten.

In onderstaande video zie je hoe toeristen tijdens iedere vlucht worden voorbereid op de plechtige belofte:

Deze video zie je als je naar Palau vliegt.

Meer dan PR

Het is meer dan een pr-initiatief. De overheid heeft het immigratiebeleid permanent aangepast. Verder is er inmiddels strenger toezicht op vernielingen.

Deze campagne kreeg wereldwijd media-aandacht, won acht Pencils tijdens de D&AD Awards en gaat waarschijnlijk ook Leeuwen winnen tijdens het Cannes Lions Festival of Creativity 2018.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie