Racistisch boegbeeld Papa John’s uit bestuur gezet

Wat doe je als oprichter en boegbeeld het merk schade berokkent? Op (steeds verdere) afstand zetten.

Papa John's

John Schnatter, oprichter en boegbeeld van pizzaketen Papa John’s, is door de organisatie verder op afstand gezet. Eerder stapte hij zelf al op als topman, later werd zijn beeltenis van alle marketinguitingen afgehaald. Nu is hij ook niet meer welkom op het hoofdkwartier van de pizzaketen. Ook opvallend: het pr-bureau Olson Engage van Papa John's weigert nog langer voor het merk te werken. 

Reden voor dit alles is dat Schnatter in opspraak is opgekomen door racistische uitlatingen tijdens een interview met Forbes. Eerder was hij ook al in de problemen gekomen vanwege zijn commentaar op donkere spelers in de American footballcompetitie, die niet willen knielen tijdens het volkslied uit protest tegen politiegeweld en discriminatie van zwarte Amerikanen.

Ondanks het feit dat Schnatter eerder al opstapte als baas van Papa John's, zat hij nog wel in het bestuur van de onderneming. Ook heeft hij nog circa 30 procent van de aandelen in handen. Papa John's hoopt binnen enkele weken een nieuwe topman te benoemen.

Een wijziging van de merknaam – die verwijst naar zijn racistische naamgever – wordt vooralsnog niet aangekondigd.

In de video onderaan zien we een Schnatter in betere tijden uitleggen hoe je een perfecte pizza maakt.

Bron: ANP/redactie

Papa John's "Secrets" for Making Great Pizza - Part 1

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Negeer
Tsja... Dat komt er van al je beweert dat negers zwart zijn... Hahaha
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie