Iconisch tentenmerk De Waard voorlopig gered van de ondergang

De eigenaar van onder meer vouwwagenmerk Alpenkreuzer neemt winkel en productiefaciliteiten over.

https://dewaardtenten.nl/product/stormvogel-2/

Kampeermerk De Waard maakt een doorstart. De winkel die tenten van het merk verkoopt, dreigde de deuren definitief te moeten sluiten door het faillissement van eigenaar Vrijbuiter. Dat wordt voorkomen door de Nederlandse Sunshine Group. De groep, die ook andere kampeermerken bezit, neemt de zaak over.

Sunshine koopt de winkel in Heerde die de tenten exclusief verkoopt, een atelier in Roden en de Tsjechische fabriek die de tenten maakt. De 42 medewerkers van die fabriek gaan ook over naar de nieuwe eigenaar.

Sunshine bezit meerdere bedrijven die actief zijn in de kampeerbranche. Zo is de onderneming ook de eigenaar van vouwwagenmerk Alpenkreuzer en de voortenten van Doréma.

Vrijbuiter ging begin deze maand ten onder aan een combinatie van ambitieuze groeidoelstellingen en langjarige verplichtingen. Curatoren onderzoeken nog of een overname mogelijk is voor de vier megastores van de kampeerwinkelketen, die niet zijn overgenomen door Sunshine. Die winkels, gelegen in Roermond, Roden, Zaandam en Gouda, blijven voorlopig open.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie