Aangifte tegen Boonstra wegens voorkennis

De Stichting Toezicht Effectenverkeer heeft bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam aangifte gedaan van mogelijk gebruik van voorwetenschap door Philips-topman Cor Boonstra bij de aankoop van aandelen Endemol, meldt fd.nl.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat is dinsdag namens Boonstra (63) bekendgemaakt. Zijn woordvoerders willen niets zeggen over de omvang van het pakket aangekochte aandelen. Volgens hen meent Boonstra dat hij 'met vertrouwen' de uitkomst van het onderzoek door justitie kan afwachten.

Het gaat om een pakket aandelen dat in maart 2000 in opdracht van de Philips-topman is aangeschaft. Er bestaat voor zover bekend geen directe link tussen Boonstra en Endemol. Maar zijn levenspartner Sylvia Tóth, voormalig bestuursvoorzitter van uitzendbureau Content, was lid van de raad van bestuur van Endemol. Het amusementsconcern werd in maart vorig jaar overgenomen door het Spaanse Telefónica. Telefónica betaalde 158 euro per aandeel Endemol. Voordat het bod bekend werd, noteerde Endemol aan de Amsterdamse effectenbeurs een koers van 124 euro. De STE heeft op 4 april aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie van Amsterdam. Een STE-woordvoerder wilde dinsdag niet zeggen hoe de beurswaakhond de gewraakte transactie precies in het vizier heeft gekregen. 'We ontvangen signalen en zien bewegingen in de markt'.

Het blijft vooralsnog onduidelijk welke omvang 'de Endemol-transactie' had. De STE noch het Openbaar Ministerie doen daar mededelingen over. Een woordvoerder van het OM laat weten dat de aangifte momenteel wordt bestudeerd, aldus fd.nl.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie