Het Parool voor de zomer tabloid

Het Parool verschijnt nog voor de zomer als tabloid. Dat zei hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen gistermiddag in Amsterdam op de traditionele Koffiedikbijeenkomst van het IAA en Adformatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens Van Gruijthuijsen gaat het goed met Het Parool, dat vorig jaar door PCM-topman Theo Bouwman op dezelfde bijeenkomst min of meer dood werd verklaard. 'We hebben de laatste maanden van vorig jaar zelfs een kleine winst geboekt.' Van Gruijthuijsen: 'Bijna alle veronderstellingen uit het bidbook zijn gerealiseerd.' De enige die niet gehaald is, was die voor de advertentiemarkt, maar dat viel toe te schrijven aan de recessie.

De hoofdredacteur kondigde ook aan dat Het Parool zich flexibel zou opstellen ten opzichte van adverteerders, die bijvoorbeeld de rechterpagina in de nieuwe tabloid ter beschikking zouden krijgen. 'De periode van lak hebben aan adverteerders is voorbij.' Maar er verandert ook inhoudelijk veel aan de krant. 'We worden dikker, herkenbaarder Amsterdams, er komen meer meningen in en meer emotie.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie