Schrijvers willen niet naar PCM

Geert Mak, Renate Dorrestein, Nelleke Noordervliet en een reeks andere belangrijke auteurs maken zich grote zorgen over een mogelijke overname van hun uitgeverijen die vallen onder Veen Bosch en Keuning (VBK) door kranten- en boekenconcern PCM Uitgevers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De groep vindt dat PCM slecht omgaat met zijn boekenuitgevers. De Volkskrant schrijft dat zij dreigen te vertrekken als de overname doorgaat. De groep schrijvers stuurde onlangs een brandbrief aan de investeringsfirma CVC Capital, grootaandeelhouder van Veen Bosch en Keuning (VBK), dat op zijn beurt eigenaar is van de uitgeverijen Atlas (Mak), Contact (Dorrestein), Augustus (Noordervliet, Adriaan van Dis, Marcel Möring) en L.J. Veen (Karel Glastra van Loon). CVC wil VBK verkopen, PCM wil het bedrijf graag inlijven.

'Niemand wil weg bij zijn uitgever', zegt Renate Dorrestein, 'maar wij behouden ons het recht voor om elders te gaan rondkijken als die overname doorgaat.' Volgens Maarten Asscher, de woordvoerder van de groep, heeft CVC nog niet gereageerd op de brief.

Drie jaar geleden ontstond uitgeverij Augustus, toen twintig auteurs samen met hun redacteur Tilly Hermans opstapten bij PCM-uitgeverij Meulenhoff, uit ongenoegen over de voortdurende reorganisaties bij dat fonds.

PCM voegt vanaf 1 januari Meulenhoff al samen met de twee uitgeverijen Prometheus/Bert Bakker en Vassallucci, wat onlangs leidde tot het vertrek van schrijfster en beeldend kunstenares Charlotte Mutsaers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie