Belang TMG in Sky Radio nu 85 procent

Met de overname van het belang van de niet-strategische, financiële aandeelhouders in Sky Radio Group heeft Telegraaf Media Groep (TMG) het belang in Sky Radio Group uitgebreid van circa 28 tot 85 procent.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De resterende 15 procent van de aandelen is in bezit van Veronica Holding en het management.
TMG gaf in april vorig jaar, bij de overname van Sky Radio Group, al aan een optie te hebben op de belangen van de financiële partijen in Sky Radio. Ook de verruiming van de crossownership-regelgeving maakt het voor TMG mogelijk het belang uit te breiden.

De overname betreft de overgang van het juridische eigendom, economisch gezien heeft TMG de radio-onderneming reeds als groepsmaatschappij verwerkt in de geconsolideerde jaarrekening over 2006.
Ceo Ad Swartjes van TMG: ‘Met de verruiming van de Nederlandse crossownership-regelgeving zijn we eindelijk gerechtigd een meerderheidsaandeel in Sky Radio Group te verwerven. De samenwerkingsvormen van Sky met de rest van ons bedrijf kunnen daarmee nu pas echt tot ontplooiing komen.’ De online salesafdeling van TMG gaat nu de advertentieverkoop van de sites van Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM verzorgen, zo noemt Swartjes als voorbeeld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie