Digitalisering in huishoudens stijgt verder

De digitalisering in de Nederlandse televisiehuishoudens stijgt op alle vlakken verder. Het percentage traditionele analoge kabelaansluitingen is gedaald van 84 naar 80 procent, terwijl het totale percentage met digitale aansluitingen is gestegen van 25 naar 31 procent.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het Establishment Survey, dat Intomart GfK namens SKO uitvoert. Bij de randapparatuur die op een tv-toestel is aangesloten, is de dvd-speler (59 pct) nog steeds verreweg het populairst. De videorecorder wordt massaal vervangen, getuige de daling van 61 naar 45 procent. Het percentage huishoudens dat een dvd- of hard disk recorder op de tv heeft aangesloten, is gestegen van 15 naar een kleine 24 procent.
Het percentage pc-bezit is gestegen van 78 naar 81,5 procent, het percentage internetaansluitingen is gestegen van 73 naar een kleine 76 procent. Ook het aantal huishoudens dat wel eens naar tv-programma’s kijkt via de pc stijgt: van 13 naar ruim 17 procent.

Bas de Vos (directeur SKO) zegt hierover: ‘Deze cijfer laten zien waar televisie zich in Nederland naartoe beweegt. Wij sluiten daar met het KijkOnderzoek bij aan. In het najaar gaat SKO rapporteren over streaming tv-content. Vanaf 2008 gaan we uitgesteld kijken via video, dvd of HD-recorder in de kijkcijfers opnemen’.
In het onderzoek werden overigens de kerncijfers van het eerste halfjaar 2007 vergeleken met die van het tweede halfjaar 2006.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie