Ruzie rond rechten Het Gesprek duurt voort

De ruzie rond de rechten van de nieuwe televisiezender Het Gesprek gaat door nu in opdracht van Pieter Storms een deurwaarder en de politie een inval hebben gedaan in de woning van mediamiljonair Ruud Hendriks in Amsterdam.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bij de inval zijn dossiers en administratie in beslag genomen en zijn ook vertrouwelijke computerbestanden van Hendriks gekopieerd, meldt De Telegraaf. Begin deze week kreeg de deurwaarder toestemming van de rechtbank in Amsterdam om zogenoemd 'bewijsbeslag' te leggen bij Hendriks. Een dergelijke beslaglegging komt slechts in uitzonderlijke gevallen voor, alleen als de rechtbank het nodig vindt om bewijsmateriaal veilig te stellen.

Eerder was al beslag gelegd op de woningen van de mediamiljonairs Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer, de voormalige zakenpartners van Pieter Storms. De nu in beslag genomen computerbestanden en dossiers kunnen worden gebruikt in de rechtszaak die Storms heeft aangespannen tegen Barend, Hendriks en Sauer.

Storms heeft sinds juli van dit jaar een hoogoplopend conflict over de aandelen van de nieuwe tv-zender Het Gesprek. Volgens hem is het idee voor de tv-zender van hém afkomstig en hebben Barend, Hendriks en Sauers zich het concept op 'slinkse wijze' toegeëigend.
Hendriks reageert vrij laconiek op de inval. ‘Wat is gebeurd, zie ik als pure intimidatie. Pieter Storms is binnengekomen om een paar ordners mee te nemen en een harde schijf te kopiëren. Ik heb alle vertrouwen in de juridische procedures, want hij heeft geen poot om op te staan. Die man is zijn geloofwaardigheid al een hele tijd kwijt. Ik heb de deurwaarder alle medewerking gegeven, want ik heb niets te verbergen.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie