C&A komt met milieuvriendelijke winkels

Kledingwinkelketen C&A wil zich gaan onderscheiden in een ‘milieuvriendelijke bedrijfsvoering’. Het bedrijf kondigde aantal maatregelen aan die moeten bijdragen aan een beter milieu en klimaat.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zo zullen de plastic tasjes worden gemaakt van gerecycled plastic, komt er een CO2-neutrale winkel en zullen de katoenen kledingstukken in de winkels gemaakt zijn van 100 procent biologisch geteelde katoen.

Het hele pakket van maatregelen valt onder een nieuwe strategie met de naam 'We C&Are'. Onderdeel ervan is het terugbrengen van de CO2-uitstoot van de winkels als het gaat om energiegebruik voor verlichting.

Vanaf 2008 zullen 12,5 miljoen kledingstukken in de winkels in Europa gemaakt zijn van 100 procent biologisch katoen. Consumenten gaan niet meer betalen voor de 'biologische kleding'. ‘We leveren marges in, maar dat moet je soms doen om op langere termijn winst te behalen en marktleider te blijven’, aldus Andreas Seitz, directielid van C&A. C&A kwam met goede omzetcijfers voor de eerste zes maanden van dit jaar. Die kwam op 2,9 miljard euro, een toename van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verwacht aan het einde van dit jaar uit te komen op een omzet van boven de 6 miljard euro. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie