RTL.nl start met 'adfunded content'

RTL.nl is gestart met het aanbieden van een nieuwe manier van adverteren. Consumenten kunnen bij rtl.nl gratis kijken naar series of films waar normaal gesproken voor moet worden betaald.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In plaats van het verrichten van een betalingshandeling, krijgen ze voorafgaand aan de start van het programma van hun keuze een verplichte interactieve commercial te zien. Het eerste voorbeeld van deze zogenaamde 'adfunded content' op is 'Gooische Vrouwen'.

De gebruiker kan ervoor kiezen de gebruikelijke 1,30 euro te betalen om te kijken naar een aflevering van de serie, of een commercial van 2007 Microsoft Office System te zien.

Als de consument meerdere afleveringen bekijkt, krijgt hij of zij steeds een andere interactieve demo van Microsoft Office System voorgeschoteld. Peter Op de Beek, directeur van RTL Interactief: ‘Het mooie van deze nieuwe commerciële dienst is dat de consumenten kunnen kiezen of ze wel of niet betalen voor hun favoriete serie of film. Doordat de consument actief bezig is met het product levert het voor de adverteerder door de verplichte interactiviteit een veel hogere attentiewaarde op dan bij normale reclame.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie