'Bod op Noorse activiteiten Mecom'

De Britse investeringsmaatschappij Mecom, sinds vorig jaar grootaandeelhouder van uitgeverij Wegener, heeft van een Noorse branchegenoot een bod ontvangen op Edda Media.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Volgens een bron van persbureau Reuters gaat het om een bod van ongeveer 375 miljoen pond sterling (476 miljoen euro). Om welke mogelijke koper het gaat, lieten de bronnen in het midden. Mecom onthield zich van commentaar.

Mecom kocht Edda Media in 2006 nog voor 7,5 miljard Noorse kronen (929 miljoen euro). Het concern is volgens de bron van Financial Times op zoek naar mogelijkheden om zijn schuld te verminderen (momenteel omgerekend ruim 700 miljoen euro). De verkoop van het Noorse onderdeel kan daarbij helpen. In de afgelopen maanden heeft Mecom een beursgang voor het onderdeel overwogen, zo stelde de ingewijde.

Mecom ligt al een tijdje onder vuur bij beleggers en investeerders. Het Britse concern waarschuwde begin dit jaar voor tegenvallende kosten, wat de koers van het aandeel geen goed deed. Het aandeel heeft sinds begin dit jaar bijna twee derde van zijn waarde ingeleverd.De Britse investeerder heeft het ook in Nederland moeilijk. Wegener kondigde een grote reorganisatie aan nadat Mecom had aangegeven dat de winstgevendheid omhoog moet (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie