Forse groei aan klanten Triodos Bank

Economische malaise of niet, de Triodos Bank groeit. In het eerste halfjaar kreeg de duurzame bank er 40.000 klanten bij. De nettowinst steeg met 35 procent tot 13,4 miljoen euro.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat maakte de Triodos Bank woensdag bekend. De winstgroei wordt grotendeels verklaard doordat de bank 6,9 miljoen euro minder in de stroppenpot voor probleemkredieten hoefde de stoppen dan in dezelfde periode vorig jaar. De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven en projecten nam daarnaast met 5 procent toe.

Het totaal beheerd vermogen van de Triodos Bank (inclusief beleggingsfondsen) bedraagt inmiddels 8,9 miljard euro, 10 procent meer dan een jaar geleden. De bank telde eind juni 477.000 klanten.

Toch merkt ook Triodos dat het crisis is. ‘De economische situatie in Europa leidt tot minder vraag naar financieringen en vertraagde ook de opname van een aantal kredieten’, aldus directievoorzitter Peter Blom. 'Ook duurzame ondernemingen zijn in het huidige economische klimaat voorzichtig bij het aangaan van financiële verplichtingen.'

Blom verwacht in heel 2013 niettemin tussen de 60 en 80 miljoen euro aan nieuw kapitaal aan te trekken. Onvoorziene omstandigheden daargelaten rekent hij op een verdere stabiele groei in volume en resultaten.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie