Hermans trekt waarschuwing Communicatiewetenschap UvA in

Minister Hermans (OCenW) trekt de waarschuwing aan de opleiding communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam in. De Inspectie van het Onderwijs stelt in een advies dat de opleiding communicatiewetenschap doelstreffende maatregelen voorstelt om het onderwijs te verbeteren. Hoewel het effect van sommige maatregelen pas na enige tijd zichtbaar zal zijn, heeft de inspectie de minister geadviseerd de waarschuwing in te trekken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De UvA had op 22 februari 2000 een waarschuwing van minister Hermans ontvangen. Op 22 mei reageerde de UvA met het rapport 'Een doorstart voor Communicatiewetenschap' waarin inmiddels genomen en nog te nemen maatregelen uiteen werden gezet. Op basis van dit rapport heeft de inspectie nu advies uitgebracht aan de minister. Voor 1 juni 2001 zal de inspectie overigens wel rapporteren over de voortgang van de implementatie van de plannen.

De inspectie stelt vast dat de doelstellingen en de eindtermen van het onderwijsprogramma opnieuw zijn geformuleerd. Ook zijn er nieuwe afstudeerspecialisaties in het leven geroepen. Dit alles moet leiden tot een grotere herkenbaarheid van de richtingen voor zowel student als potentiële werkgevers. Voor verbetering van het onderwijsproces heeft de instelling diverse veranderingen voorgesteld. Om de studielast te vergroten is onder meer het aantal contacturen uitgebreid tot 12 per week in de eerste twee jaren en 8 in het derde studiejaar. Of dit aantal voldoende is moet volgens de inspectie blijken uit continue en zorgvuldige evaluatie door de opleiding en uit de evaluatie van de volgende visitatiecommissie.

Om het structurele personeelstekort terug te dringen heeft de UvA een aantal staffuncties overgeheveld van andere opleidingen naar communicatiewetenschap. Daarnaast heeft het College van Bestuur een overbruggingskrediet ter beschikking gesteld om de ratio student/staf te verkleinen. Het College van Bestuur heeft additionele middelen toegezegd als er aan het eind van het jaar meer studenten communicatiewetenschap zijn dan nu geraamd is. Naar het oordeel van de inspectie komen deze maatregelen in belangrijke mate tegemoet aan de kritiek van de visitatiecommissie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie