RVD wil dat Beelen stopt met 'Balkenende'

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dreigt 3fm-diskjockey Giel Beelen met stappen als die niet direct ophoudt met het misbruiken van geluidsfragmenten van minister-president Jan Peter Balkenende en prins Willem-Alexander.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De diskjockey is hiermee volgens de RVD juridisch in overtreding. Beelen gebruikte de afgelopen maanden te pas en te onpas fragmenten van een interview dat hij eerder met Balkenende had. Hetzelfde deed hij met een gesprek dat 3fm-collega Michiel Veenstra onlangs met de Prins van Oranje voerde.

De RVD spreekt van een aantasting van de integriteit van beide betrokkenen. “Met name het nepinterview met de minister-president over een gevoelig en politiek beladen onderwerp als het asielbeleid was ronduit kwetsend voor hem,” aldus de RVD. Het gebruik van iemands stemgeluid zonder zijn of haar toestemming vormt een juridische inbreuk op het grondrecht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Giel Beelen stelt in een reactie tegenover ANP niet de indruk te hebben dat zijn luisteraars denken dat hij echt met Balkenende praat. ”?Ach, dat is natuurlijk flauwekul. Het is een lolletje,” licht hij toe. Desondanks geeft de dj gehoor aan de oproep van de RVD. “Ik besef dat het veel gezeik kan opleveren als ik ermee doorga”, erkent hij. “Dat is het me niet waard. Zolang zal Balkenende toch ook geen premier meer zijn.” (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie