'Websites politieke partijen slecht toegankelijk'

De websites van de politieke partijen zijn slecht toegankelijk voor ouderen en gehandicapten. Dat concluderen de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl en Burgerverheid.nl na een onderzoek.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens de organisaties voldoet geen van de websites aan de minimumeisen die internationaal zijn afgesproken. Volgens de twee organisaties laat de toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een functiebeperking zeer te wensen over, waardoor ze geen kans hebben zich goed te informeren. Alle partijen voldeden niet aan zestien internationaal vastgestelde eisen. De PvdA bleek de grootste zondaar door aan zeven eisen niet te voldoen. De SGP bleek het meest toegankelijk en scoorde drie ‘fouten'. De zestien criteria, zoals ingesproken teksten of omschrijvingen van foto's, maken de webpagina's begrijpelijk voor mensen die niet goed zien.

Een woordvoerder van de organisaties wijst op een motie die de Tweede Kamer dit jaar heeft aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen websites van de overheid toegankelijk te maken. Per 1 september moeten alle nieuwe sites van overheidsinstanties al aan de eisen voldoen.
Volgens de zegsman zijn slordigheid en de extra kosten de oorzaak dat politieke partijen hun eigen sites niet volgens de eisen hebben ingericht. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie