Groenink praat met twijfelende klanten

ABN Amro zet alle zeilen bij om te voorkomen dat klanten weglopen. Verschillende bestuursleden van de bank laten zich actief zien, in een enkel geval zelfs vergezeld door Bob Diamond, de coryfeebestuurder van Barclays.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Maandag staat bestuursvoorzitter Rijkman Groenink in het regiokantoor aan de Kneuterdijk in Den Haag een tiental zakelijke relaties persoonlijk te woord. Een van de genodigden heeft aan Het Financieele Dagblad laten weten dat zijn bedrijf een mogelijke opsplitsing van ABN Amro niet afwacht en ‘voorzorgsmaatregelen’ heeft getroffen. ‘Ik ben benieuwd naar de presentatie van de heer Groenink. Maar ik denk niet dat we ons besluit gauw herzien.’

De genodigden zijn telefonisch benaderd. Een woordvoerder van ABN Amro laat in een reactie weten dat het charmeoffensief van Groenink geen bijzondere actie is, maar past in zijn standaardagenda. Zo heeft hij al een bijeenkomst in Zwolle achter de rug en volgen er elders in het land meer.

‘Klanten zitten met vragen, dat is begrijpelijk,’ aldus de woordvoerder. Volgens hem kijken klanten nu vaker dan anders naar wat concurrenten te bieden hebben, maar er is van een uitstroom geen sprake. ‘Slechts enkele tientallen klanten hebben hun relatie met ABN Amro opgezegd.’ Dat cijfer is hetzelfde als ABN Amro in mei noemde. (Het Financieele Dagblad)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie