‘Verbied snoepreclame voor kinderen’

Een verbod op snoepreclame voor kinderen tot 12 jaar. Dat is een van de persoonlijke prioriteiten die Paul Rosenmöller, voorzitter het Convenant Overgewicht, heeft gesteld.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zijn pleidooi, vandaag in de Volkskrant, sluit aan bij het standpunt van de Consumentenbond en de Hartstichting, die daarover een half jaar geleden een brief schreven aan de ministers Klink (Volksgezondheid Welzijn en Sport) en Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Het Convenant Overgewicht, dat sinds 2005 bestaat, maakt dinsdag na 2,5 jaar de balans op. In het convenant hebben tien organisaties afgesproken overgewicht te bestrijden, zodat in 2010 het aantal volwassenen dat te dik is niet meer stijgt en het aantal te dikke kinderen afneemt. Twintig organisaties (overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk veld) hebben zich inmiddels bij het convenant aangesloten.

In het voorjaar van 2007 luidde Rosenmöller al de noodklok over het nog steeds toenemende aantal mensen met (ernstig) overgewicht. Hij riep de overheid op om meer te investeren in het bevorderen van een gezonde leefstijl. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie