Europese kinderdag voor gezond eten

Donderdag was de ‘Europese Dag voor gezond eten en koken’. Doel: het groeiende probleem van obesitas bij kinderen in Europa aanpakken. In veertien lidstaten kwamen EU-ambtenaren, chef-koks en schoolkinderen samen voor demonstraties van gezond en heerlijk koken, en voor workshops over een evenwichtige levensstijl.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De EU-commissaris voor Gezondheid, Markos Kyprianou, gaf het startsein. Hij woonde de interactieve kooklessen in een Europese school in Brussel bij, waar vier professionele chefs aan 60 kinderen uitlegden wat de voordelen van gezond eten zijn. De EU-commissaris voor Landbouw, Mariann Fischer-Boel, bezocht een school in Kopenhagen met een toonaangevende Deense chef.

In de EU lijden momenteel ongeveer 22 miljoen kinderen aan overgewicht of obesitas. Het is dan ook de bedoeling bij kinderen interesse te wekken voor wat zij eten en hen bewust te maken van de basisbeginselen van een goede voeding. De Europese Dag voor gezond eten en koken is het resultaat van de samenwerking tussen de Europese Commissie en de vereniging van Europese chef-koks en koks Euro-Toques.

Commissaris Kyprianou verklaarde: ‘Wie als kind goede gewoonten aanleert, zal die waarschijnlijk als volwassene gemakkelijker blijven toepassen. Via dit partnerschap met Euro-Toques wil de Commissie kinderen op een leuke en interactieve manier bijbrengen dat het belangrijk is gezond te eten. Kinderen leren van gezond eten te genieten en te bewegen is de beste investering voor hun toekomst.’

De Europese Dag voor gezond eten en koken maakt deel uit van een bredere campagne van de Commissie om obesitas tegen te gaan.

De Europese Dag voor gezond eten en koken heeft zijn eigen , die bekend staat onder de naam EU.Minichefs. Deze website voor kinderen laat zien dat gezond eten ook leuk kan zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie