'Duurzaamheidsmanager Shell' biedt excuses aan voor wereldwijde milieuschade

Milieudefensie heeft vandaag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell een erratum op het jaarverslag 2010 aangeboden. Een door Milieudefensie ingehuurde acteur, die zich voordeed als 'duurzaamheidsmanager' van Shell, stelde dat de multinational spijt heeft van de grootschalige milieuschade die het bedrijf wereldwijd zou hebben aangericht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Aan ligt een achtergrondstudie van Milieudefensie ten grondslag waarin twaalf gevallen van ernstige milieuschade en sociale misstanden aan de kaak worden gesteld. De gevallen zijn verspreid over vijf continenten. Het rapport van de milieuorganisatie is opgemaakt in de huisstijl van Shell en op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van het officiële Shelljaarverslag.

Het rapport gaat in op de betrokkenheid van Shell bij milieuschandalen over de gehele wereld, waaronder het affakkelen van gas, het bedreigen van zeldzame diersoorten en het niet opruimen van olielekkages. 'Shell' erkent in het rapport van Mileudefensie haar fouten en belooft beterschap. Het erratum is bedoeld om de aandeelhouders en directie van Shell wakker te schudden.

Hieronder de namaak-duurzaamheidsmanager van Milieudefensie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie