ConsuWijzer stimuleert switchen van energiebedrijf

Onder het motto ‘Overstappen van energiebedrijf? Gebruik de Overstapcoach!’ is ConsuWijzer gestart met een campagne, die mensen moet helpen bij switchen van energiebedrijf om geld te besparen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uit onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit blijkt dat de consument jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan energiekosten betaalt. En dat op een rekening van zo’n 2000 euro per jaar. Consumenten denken dat het overstapvoordeel maar 72 euro is. Ook vindt een deel van de consumenten het overstappen ‘gedoe’.

De moet de consument een duwtje in de rug geven. In een filmpje licht de Overstapcoach de belangrijkste onderdelen van de energierekening toe. Dit zodat de consument weet hoe hij een aanbod van een energieleverancier of vergelijkingssite kan vergelijken met zijn huidige rekening. De Overstapcoach legt ook uit hoe de jaarkosten voor energie kunnen worden vergeleken en hoe het zit met contracten. Het filmpje sluit af met praktische tips.

Overigens liet Sible Schöne, programmadirecteur van de HIER klimaatcampagne, middels een persbericht weten het ‘jammer’ te vinden dat consumenten door ConsuWijzer niet worden gestimuleerd om te kiezen voor duurzame energie.

"Dit is een gemiste kans voor een duurzaam Nederland," meent Schöne. "De overheid heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2020 14 procent van het totale Nederlandse energieverbruik te verduurzamen. En nu vergeten NMa en ConsuWijzer, beide overheidsinstellingen, om duurzame energie op de kaart te zetten."

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie