Pinkpop pissig op Stones-advertentie van redactie AD

‘The Rolling Stones, ze komen! Als Mick het wil.’ Deze advertentie in het AD leek afkomstig van Pinkpop, maar bleek nota bene door de redactie zelf geplaatst. Pinkpop is not amused.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het was een opmerkelijke advertentie in het Algemeen Dagblad eind vorige week. Over twee pagina’s stond er: ‘The Rolling Stones, ze komen! Als Mick het wil.’ Keurig in Pinkpop-stijl, alleen had het bekende poppetje een Stones-tong.

De commercial leek aan alles van Pinkpop zelf afkomstig, maar niets is minder waar. ‘Wij zijn net zo verrast als de lezers van het Algemeen Dagblad’, aldus Pinkpop-oprichter Jan Smeets tegen de VPRO. Smeets is herstellende van een zware hartoperatie en verklaarde dat hij zijn telefoon maar heeft uitgezet: ‘Want hij bleef maar over gaan. Mensen vragen me: Jan, is dit nu de manier om zoiets bekend te maken?’

Dat is het ook niet, het bleek te gaan om een overenthousiaste reactie van de redactie het Algemeen Dagblad. De krant laat weten dat niet Smeets en de zijnen de advertentie hebben geplaatst. ‘Een redactionele kreet van blijdschap’ noemt het AD de advertentie: ’De wens is de vader van de gedachte.’

Het is volgens Smeets overigens niet zo hij met de Stones aan het bellen is. Dat loopt via Mojo. &;Ik mag hooguit het goede nieuws bekendmaken, of niet.&; Wij hopen op het eerste, getuige de poster in onze krant.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie