NS komt terug op omstreden verbod van christelijke affiches

Staat campagne 'Geloof begint bij jou' toch toe.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De NS staat het ophangen van de posters voor de campagne van de Remonstranten toch toe. Eerder had het nog laten weten dat de affiches voor de campagne &;Geloof begint bij jou&; niet welkom zijn op de treinstations.

De Remonstranten zochten hierover , wat de NS in verlegenheid bracht. Het wilde journalisten aanvankelijk geen toelichting geven op het besluit.

Naarstig overleg

Naar nu blijkt is er naarstig overlegd gevoerd binnen de NS zelf, want het komt nu op zijn besluit terug. Was voorheen standpunt dat NS neutraal wenste te zijn, nu laat het zich leiden door de Reclame Code Commissie en door de wettelijke grenzen.

NS tekent daarbij wel aan dat het reclame per geval wil beoordelen en bijvoorbeeld schokkende posters wil kunnen weigeren.

Angst

Volgens de Remonstranten, een liberale Christelijke stroming, liet NS zich door angst leiden voor onder meer IS. De NS ontkent dit.

Overigens weigerde de NS 5 jaar geleden ook al een christelijke posteractie op de stations. Ook hier werd later alsnog toestemming gegeven om 1000 affiches (zie openingsfoto artikel) met evangeliserende tekst te plaatsen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie