Kwaliteitsmedia niet welkom bij Duitse conferentie met Geert Wilders

De Duitse evenknie van de PVV heeft een bekend middel ingezet in zijn omgang met de pers: de ban.

Het AfD heeft tal van kwaliteitsmedia laten weten dat zij niet welkom zijn op de conferentie van 21 januari in Koblenz, waar ook Geert Wilders zijn opwachting maakt naast Marine Le Pen van het Front National. Er worden zo’n 1000 bezoekers verwacht op de bijeenkomst.

Nadat eerst printmedia als de Frankfurter Allgemeine en Der Spiegel te horen kregen dat ze niet naar binnen mogen om verslag te doen, weigert AfD nu ook alle publieke omroepen. Persbureaus , zoals het Duitse dpa, zijn wel welkom. Een persconferentie aan het eind van de conferentie staat wel open voor alle journalisten.

Fake-nieuws

Marcus Pretzel, een van de voormannen van AfD, liet via Twitter weten waarom deze media, waaronder de ARD en Politico zijn geband:

 

Inbreuk persvrijheid

De hoofdredacteuren van de publieke omroep in Duitsland hebben protest tegen de boycot aangetekend. Zij lieten in een verklaring weten dat dit een en onderzoeken juridische stappen.

De Duitse media maken zich zorgen dat de boycot gemeengoed gaat worden de komende maanden. Populistische politici als Wilders, Trump en ook het AfD (‘Lügenpresse’) kweken doelbewust een vijandige relaties met journalisten.

Foto: ANP Jonas Roosens

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie