Premium

Politie legt ‘hoofd communicatie’ Jeroen Ranzijn een Twitterverbod op

Jeroen Ranzijn, het voormalig hoofd Communicatie bij de politie Amsterdam, is een Twitterverbod opgelegd na een discussie met de voormalig politicus en GeenStijl-scribent Jan Roos.

Roos had getweet over de vrijlating van de rapper Kempi, die iemand met een vuurwapen zou hebben bedreigd maar snel weer op vrije voeten kwam: ‘Iemand bedreigen met een pistool. Geen reden om vast te zitten. Wat een land’

Ranzijn, tegenwoordig communicatieadviseur van de taskforce Migratiecriminaliteit, reageerde op de tweet van Roos en voegde daar de hashtag #ophitsing aan toe.

Dat was tegen het zere been en op de lange tenen van Roos en diens hulptroepen. 

Ranzijn kwam onder vuur te liggen, vooral vanwege het feit dat hij zich volgens zijn Twitterbio uitsprak als hoofd communicatie bij de politie. Dat Ranzijn in de tussentijd snel zijn bio aanpaste en aangaf op 'persoonlijke titel' te twitteren, mocht allemaal niet helpen, integendeel.

‘Communicatie’ van de politie greep uiteindelijk in. Anja Sinnema, hoofd Media en Publiciteit: ‘We vonden dat Jeroen Ranzijn dit niet handig had gedaan. Het is onverstandig om te twitteren op persoonlijke titel, terwijl in het Twitterbio staat dat hij hoofd communicatie bij de politie is, wat overigens niet meer zo is. Dat past niet. Je bent altijd een werknemer van de politie.’

Bovendien was het niet de eerste keer dat Ranzijn onhandig opereerde, aldus Anja Sinnema: ‘Daarom heb ik in overleg met zijn leidinggevenden gezegd: stop even met dat twitteren. Dat is met hem afgesproken en daar had hij ook begrip voor.' Ook paste Ranzijn zijn biografietje op Twitter aan.

Lang zal het verbod niet duren, is op te maken uit de woorden van Sinnema: 'Zijn contract als interimmer loopt binnenkort af.’

Foto: ANP

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie