Dean, Tui en Netwerk

Ik heb de uitzending zelf gezien en vier dagen later barst de bom. Tui/Arke Fly boos op Netwerk. Tja... maar had je niet gewoon 24 uur extra moeten wachten voordat je weer passagiers het vliegtuig induwt op weg naar Cancun?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Geenstijl en de berichten er vandaag over. zond vorige week een reportage over de orkaan Dean uit. KNMI-meteorologen en reisorganisaties aan het woord. Wat schetst ook mijn verbazing... De orkaan is nog maar net over en TUI/Arke Fly stuurt alweer een vliegtuig naar het zonovergoten Cancun. Volgens de veertien vertegenwoordigers ter plaatse was de situatie veilig (maar echt gezellig lijkt het me daar niet). Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft nog niet het sein veilig. Een opgewonden manager komt veelvuldig al bellend in beeld en neemt allerlei belangrijke beslissingen. De sfeer daaromheen is die van een druk Schiphol en passagiers die toch wat ongerust zijn. De manager belt door, het zweet staat op z'n voorhoofd en hij is druk druk druk.

Tui is boos omdat er beelden gemanipuleerd zijn, zelfs beelden van orkaan Wilma zijn gebruikt. Volgens mij maakt het allemaal niets uit; gemanipuleerd of niet. Je moet van tevoren goed nadenken als er een filmploeg langskomt om over een orkaan te 'schieten'. Wat mij betreft heeft Tui/Arke Fly gewoon meegeholpen een beeld neer te zetten waar ze achteraf spijt van hebben. Want je kunt nooit aan het grote publiek uitleggen dat je zo vlak na een orkaan weer gewoon gaat vliegen. Ik moet dan denken aan de beelden van de tsunami-gevolgen versus mensen zonnend op het strand.

Gewoon niet handig voor de reputatie en nu dus maar op de blaren zitten. Volgende keer niet meer doen...

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie