Marc de Vries: Er is toekomst voor Hyves

, auteur | 10 februari 2012, 9:12

Hyves heeft het niet makkelijk. Maar algemeen directeur Marc de Vries legt uit dat er nog altijd toekomst is. 'We zijn nog steeds in leven en jong'. Theo van Vugt spreekt met hem in de serie Adformatie meets Marketing. 'Hyves is nog altijd de grootste site van Nederland.' En over Facebook en de Telegraaf.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (10)

Comment author avatar
Avatar

SR71

(15 februari 2012, 16:32)
@Helmer: Je haalt me de woorden uit de mond. Toen ik de into las dacht ik: daar gaan we weer. Grappig is dat er wel steeds vaker 'nog' bij komt. We zijn NOG de grootste. Alsof het inmiddels ook is doorgedrongen dat het een neergaande spiraal is/gaat worden. Ik wens ze veel succes, maar heb het gevoel dat ze niet die flair van de hoogtij-dagen terug kunnen vinden. Je ziet steeds meer media-uitingen met facebook.com/brandX Hyves gaat heel hard Myspace achterna.
Avatar

Helmer Molenaar

(15 februari 2012, 15:04)
Elke keer als er iemand van Hyves iets zegt in de media is het verhaal altijd: "Maar we zijn nog wel steeds de grootste" . Als je voelt dat je dit steeds maar moet roepen zegt dat in mijn ogen al voldoende...
Avatar

rebecca@hyves.nl

(17 februari 2012, 12:27)
Vrijwel elk interview begint standaard met de vraag 'leven jullie nog?' of iets van die strekking, dus dan is het niet zo raar dat wij dan benadrukken hoe groot Hyves is. Had je dan verwacht dat Marc zou antwoorden: nou nee, we zijn op sterven na dood. Dat is namelijk niet zo. Als de media met interessantere vragen komen, geven wij ook interessantere antwoorden, graag zelfs!
Avatar

Helmer Molenaar

(17 februari 2012, 14:41)
Heb je natuurlijk ook wel gelijk in Rebecca. Maar het gaat dan altijd over de cijfers. Zou mooi kunnen zijn als je dan kan antwoorden wat de toegevoegde waarde is die jullie je fans wel kunnen geven. Dan geef je antwoord vanuit je eigen kracht en gaat het er niet meer om wie de "langste" heeft.
Avatar

rebecca@hyves.nl

(17 februari 2012, 15:10)
@Helmer: in het interview gaat Marc daar ook zeker op in. Hyves wil zich onderscheiden met lokale content zoals Nu & Straks, Voetbal Voorspellen, Hyves Hitradio, Huiskamerconcerten, games etc. Met name Voorspellen blijkt zeer succesvol (ruim een half miljoen deelnemers, maar goed het ging niet om de cijfers ;-)) dus dat hebben we nu ook uitgebreid naar Wie is de Mol.
Avatar

Toine v/d Heijden

(17 februari 2012, 17:15)
http://www.teksttuig.nl
Tijd om te gaan hameren op wat je wel bent en niet op wat je niet bent. Dus niet de lokale faceboek, maar wel het lokale praathuis. Misschien wat meer zichtbaar maken hoe Hyves die conversatie faciliteert.
Avatar

Matthijs

(24 februari 2012, 12:17)
Leuk, dat Hyves NOG de grootste is. Volgens mij komt dat volledig doordat de uitschrijfprocedure zo ingewikkeld is dat niemand het helemaal doorzet. Er bestaan ontzettend veel 'spookaccounts' op Hyves. Dus de grootste? Lijkt mij niet.
Avatar

Bart Zoetmulder

(19 april 2012, 10:35)
Opvallend is dat er continu geroepen wordt dat men nog de grootste is. Cijfers spreken dat keihard tegen, maar grappig genoeg zegt Marc na ongeveer 1/3 van het interview, Facebook is niet zo gek veel groter dan Hyves. Niet de grootste dus?! Het is ondertussen april dus verwacht dat deze trend hard doorzet.

Marc (en Rebecca) hebben wel zeker een punt dat dit er aan zat te komen en dat men echt wel dat besef had. Het is Facebook geworden, maar er was indertijd ook nog de dreiging van MySpace. Ik gebruik Hyves vrijwel niet meer, maar binnen de terreinen waar men actief is (nu & straks, polls etc) zit wel potentie, dat toont men overigens ook al aan.

De vraag is wel of men een antwoord kan vinden op het toch wel negatieve sentiment in de markt, het kan haast niet anders of die werkt ook regelmatig tegen ze.

Nog steeds zeker een interessante case om te blijven volgen, want wie gunt deze locale speler nou niet het succes.
Avatar

Arno Peperkoorn

(21 mei 2012, 9:04)
Ik word persoonlijk een beetje moe van de pers en de markt die het leuk vinden om continue Hyves te bashen. Nee ik heb ook geen account, nou en?
Miljoenen nederlanders hebben dat wel. En daarnaast is het gewoon meer dan bijzonder om te zien wat Hyves heeft opgebouwd. Uiteraard kunnen zij niet op tegen Facebook. En voor zover ik kan beoordelen hebben ze daarom een aantal stappen gemaakt om op andere gebieden verschil te maken. De site presteert in mediaplannen, is flexibel en creatief. Kortom nog steeds een diepe buiging voor het Hyves succes. Meer positiviteit gewenst. Velen die het nu interessant vinden om Hyves af te branden stonden een jaar geleden nog op ieder feestje wat deze Hollandse parel organiseerde.

Marc de Vries en zijn team zijn alles behalve onkundig.
Avatar

Eduard

(21 mei 2012, 10:05)
@ Arno: Jij bent anders degene die nu deze discussie van 10 februari 2012 weer aanhaalt. Ik was dat Hyves-bashen alweer vergeten, maar nu rakel je het zelf weer op. :-)

Gerelateerde items Marc De Vries Hyves Facebook

Blijf op de hoogte

Whitepapers