10 mislukte 1-aprilgrappen

De 1-aprilgrap van Raket stortte vroeg neer, maar kreeg enorm veel publiciteit. Andere wij-stoppen-met-[vul in] 1-aprilgrappen hadden minder succes. Een overzicht.

Nummer 10 - Esso stopt met Euro 95 

In 2001 laat Esso weten dat er geen druppel Euro 95 meer uit de slang komt. ”Klanten willen terug naar de gulden. Het gemopper over de euro is slecht voor het merkimago. We noemen het voortaan Florijn 95.” De grap mislukt door boze pompstationhouders en nog bozere klanten.

 

Nummer 9 - Heineken stopt met lachende e

In 1984 meldt Heineken dat het lachende e-tje uit het logo verdwijnt. ”Want”, zo zegt de altijd gevatte Freddy, ”bier brouwen is een serieuze zaak.” De grap eindigt als een dood glas bier omdat niemand er de humor van in ziet. Voor het eerst.

 

Nummer 8 - Apple stopt met de appel

In 1999 zegt Apple dat de appel rijp is voor vervanging. ”Ons publiek wordt steeds jonger. Vanaf volgend jaar zie je ook vrolijke kersen, bananen en ananassen op onze MacBooks!” De aandelen kelderen en Apple trekt de grap in.

 

Nummer 7 - Hema stopt met rookworst

In 1968 roept Hema dat de rookworst uit de winkel gaat verdwijnen. ”Het komt te vaak voor dat mensen een vuurtje vragen om hun rookworst op te steken”, luidt het ludiek bedoelde argument. Als klanten massaal rookworst in de winkel willen gaan paffen, wordt de grap snel ingetrokken.

 

Nummer 6 - Raider stopt met dubbele reep

In 1991 verklaart Raider te stoppen met de dubbele reep. ”Want er is al jaren onenigheid over welke kant de lekkerste is: links of rechts.” Raider-fans vinden een enkele reep maar niks. In hetzelfde jaar verandert Raider de naam in Twix.

 

Nummer 5 - Hak stopt met bruine bonen

In 2009 verkondigt Hak dat het stopt met bruine bonen. ”Teveel CO2 is slecht voor het broeikaseffect. En we kennen allemaal het effect van onze oer-Hollandse bruine bonen.” Publicitair krijgt Hak echter tegengas, dus blazen ze de grap maar af.

 

Nummer 4 - Ajax stopt met voetbal 

In 1973 vertelt voorzitter Jaap van Praag, nadat zijn club 3X de Europacup 1 heeft gewonnen, dat Ajax stopt met voetbal. ”Het is simpel: je moet stoppen op je hoogtepunt.” De grap is te intelligent voor de gemiddelde voetbalsupporter en wordt niet opgepikt.

 

Nummer 3 - Hans Anders stopt met Anders

In 2012 beweert Hans Anders dat Anders uit de naam verdwijnt. ”Klanten kunnen al jaren vertrouwen op perfecte service. Daar is na al die jaren helemaal niks anders aan!” De keten verkijkt zich echter lelijk, omdat de url anders.nl al lang bezet is.

 

Nummer 2 - Douwe Egberts stopt met Aroma Rood

In 1972 verklaart Douwe Egberts dat het stopt met Aroma Rood. ”Nederland rijdt massaal door het rode stoplicht om thuis zo snel mogelijk van Aroma Rood te genieten. Begrijpelijk, maar gevaarlijk!” Na een claxon-protest verklaart Douwe Egberts dat het een sterke grap betreft. Zo gaat het verhaal althans.

 

Nummer 1 - Copy Commando stopt met schrijven

In 2016 roept Copy Commando dat hij de witte vlag hijst. ”Camouflage is uit. Namens de Nederlandse Schrijfkrachten begraaf ik mijn pen met militaire eer.” Mission April One mislukt totaal, omdat hij diezelfde dag nog een blog schrijft voor Adformatie.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie