Anti-islamstickers in Tweede Kamer-envelop: slimme zet van Wilders

De Saoedi’s zijn ontstemd over de tekst op de sticker, maar meer nog om het feit dat die sticker in een envelop van de Tweede Kamer verstuurd is.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In een zegt Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg dat kamerleden het logo en het briefpapier mogen gebruiken en dat zij geen opvatting heeft over wat kamerleden doen. Dat is een bijzonder zwak standpunt, en inhoudelijk ook niet juist.

Een ambtelijk en een politiek bedrijf
De Tweede Kamer is het orgaan dat de regering controleert en dat samen met die regering wetgeving maakt. Het orgaan bestaat in feite uit twee onderdelen: de ambtelijke organisatie en de politieke leden van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamerorganisatie is een ambtelijke organisatie die wordt bestuurd door de griffier, de hoogste ambtenaar. De organisatie bestaat uit allerlei diensten die het dagelijks reilen en zeilen van de Kamer mogelijk maakt. De ambtelijke organisatie staat los van verkiezingen en heeft geen politieke kleur.

De Tweede Kamer bestaat verder uit 150 leden van verschillende politieke partijen. De politieke samenstelling van de Tweede Kamer wordt bepaald aan de hand van verkiezingen en is dus normaliter elke vier jaar anders.

Visuele identiteit van de ambtelijke organisatie
Het Tweede Kamerlogo en de visuele identiteit zijn van de ambtelijke organisatie en dienen niet om politieke standpunten van individuele leden van de Tweede Kamer of van politieke partijen uit te dragen. Daar zijn de logo’s en identiteiten van de partijen voor. De sticker van Wilders is een politiek statement en had dus verzonden moeten worden onder de vlag van de PVV.

Een slimme zet van Wilders.

Hij heeft ongetwijfeld een bewuste keuze gemaakt voor het gebruik van de visuele identiteit van de Tweede Kamer omdat hij wist dat dat in Saoedi-Arabië een grotere impact zou hebben dan het gebruik van de huisstijl van de PVV.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie