Beeldregie: De drie coaches van Oranje op krukken

Enscenering moet informele aard perspresentatie en leiderschap Blind bevestigen

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Een nieuw team trainers voor Oranje, dus altijd interessant om te bekijken hoe dat zich presenteert.

En ziedaar, de KNVB maakt direct gebruik van iets wat met de vorige, wat corpulente trainer Guus Hiddink niet mogelijk was - of op zijn minst een wonderlijk plaatje zou opleveren: de nieuwe Oranje-coach Danny Blind en zijn secondanten zitten op krukjes. 

Een frisse nieuwe start. 

De bondscoach zelf keurig in het midden, aan zijn linkerzijde (voor de kijker) Marco van Basten en rechts Ruud van Nistelrooy. Wie de leiding heeft wordt zo bevestigd. 

In een interview met Ons Oranje van de KNVB wordt dat benadrukt: Blind komt aanlopen zonder, maar tijdens het gesprek heeft hij plots een stropdas om. Als enige. Dat het interview met een vraag aan de charismatische en onorthodoxe Marco van Basten begint, doet daar wel iets aan af, maar Van Basten is nieuw in deze trainersstaf, daar zal het mee te maken hebben.

De enscenering met de krukjes zullen we overigens nog wel eens vaker tegenkomen, maar niet op de officiële momenten zoals in de verplichte persconferentie na een interland. 

‘De bijeenkomst had als doel kennismaken met de technische staf in informele sfeer’, verklaart de de KNVB desgevraagd. ‘Om die reden is gekozen voor de krukjes, geen tafel met stoelen erachter. Ook wat betreft de locatie was gekozen voor een informelere setting, een horecagelegenheid aan het strand van het spelershotel Huis ter Duin. Mogelijk kiezen we vaker voor een dergelijke opstelling, maar dit is uiteraard mede afhankelijk van doel en locatie.’

Voor de liefhebbers, hier het verslag van Ons Oranje van de perspresentatie:

;Veel vertrouwen in deze klus&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie