Beter opgeleid en toch flink lagere salarissen voor pr-vrouwen, schande!

Rocco Mooij, redactie | 12 mei 2015, 11:34

Natuurlijk zouden er veel meer vrouwen in topcommunicatiefuncties moeten zitten

Nog niet zo heel lang geleden publiceerden wij een lijst met de meest inspirerende communicatieprofessionals van Nederland. De lijst was het resultaat van een vraagtocht langs ruim 250 communicatievrouwen. En mannen. Of dat 50/50 m/v was weet ik niet, maar het zal erom spannen. In de top-3 stonden 2 vrouwen. In totaal staan er 3 stoere pr-chicks in de top-5, waaronder twee VROUWELIJKE hoogleraressen. Geen slecht resultaat. Toch was er kritiek. Want verder was het een mannelijke lijst. Dat werd ons – mij – kwalijk genomen. Ik wil best, als Jezus aan het Kruis, de zonden der mensheid op me nemen. Maar deze beker laat ik graag aan me voorbijgaan. Kennelijk zijn er nog steeds mensen die boodschap met boodschapper verwarren. Over de suggestie om een apart lijstje samen te stellen, aarzel ik hevig. Alsof vrouwen een aparte diersoort zijn. Ik zou dat niet willen beweren. Bovendien: daar gaat je kans om als vrouw de totale lijst der pr-lijsten aan te voeren. En wat is – vraag ik retorisch – de volgende stap? Een Top 500 Gay PR-lijst?

Ik wil maar zeggen: we hebben onderzoek gedaan. Naar salarissen, opleiding, competenties. En daar blijkt uit dat communicatievrouwen beter zijn opgeleid dan mannen. Dat ze veel vaker een communicatiespecifieke opleiding hebben. En dat ze – donder rolt aan, bliksem splijt de hemel – substantieel minder verdienen.

Hé, ho, ik heb dat niet bedacht hoor. Ik neem niemand aan. Ik onderhandel niet over uw salaris. Zal ik hier dan maar even zwart op wit zetten dat ik het hier niet mee eens ben? Wacht, ik schrijf het even uit: het lijkt mij als blanke, heteroseksuele, hoogopgeleide, uitstekend verdienende, gelukkig getrouwde West-Europese man – pardon, pardon – een fucking no brainer dat vrouwen evenveel verdienen als mannen. Ik vind het godgeklaagd dat die verschillen nog steeds bestaan in een beschaafd land als Nederland.

En ja, natuurlijk: er zouden meer vrouwen in topcommunicatiefuncties moeten zitten. Veel meer! Weg met die belegen het versleten pluche warmhoudende, conservatieve – ik krijg het woord nauwelijks uit mijn strot – KERELS. En dat in een vak dat voor driekwart uit vrouwen bestaat!

Bah, onrecht en opzij.

Maar goed. U vindt zichzelf creatief en sociaal vaardig. En u heeft stress. Dat lees ik ook in het onderzoek. Gelukkig is die stress dan wel weer gelijk over mannen en vrouwen verdeeld.

Tot slot: u bent, ondanks die stress en ondanks die enorme salarisverschillen, overwegend toch tevreden over uw werk.

Kijk, dan ronden we dit stukje toch nog een beetje vrolijk af.

Een uitgebreid verslag van Het Grote Communicatie Salaris & Competentie Onderzoek 2015 wordt gepubliceerd in Communicatie Magazine mei 2015, en vindt u tevens (inlog).

Over de auteur

Rocco Mooij
Extern adviseur voor het domein Communicatie Adfo Groep, Lees meer over Rocco Mooij

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Nienke Aans

(12 mei 2015, 14:17)
Helemaal met je eens, Rocco!.Ik begrijp er niets van, dat we - anno 2015- nog steeds mannen meer laten verdienen voor hetzelfde werk. Hoe kan dat? Maar belangrijker: wanneer gaan we er eens wat aan doen? Wakker worden, vrouwen!!
Avatar

Lex

(13 mei 2015, 15:34)
Zou het kunnen zijn dat het weinig zin heeft om vrouwen te stimulieren omdat ze minder perspectief hebben, Moederen ,part time werken .
Ik neem uberhaupt geen eens vrouwen in dienst.
Avatar

Jeroen

(13 mei 2015, 16:42)
@Nienke Aans
Ik begrijp niet dat de grote bedrijven die enkel winstmaximalisatie voor ogen hebben bij een sollicitatieprocedure met een vrouwelijke en een mannelijke kandidaat, beide even geschikt en gekwalificeerd zijn voor de functie, niet allemaal de goedkopere vrouwen in dienst nemen.
Avatar

Bas

(14 mei 2015, 13:10)
Er is gewoon 1 groot risico bij het aannemen van (jonge) vrouwen;

Dat je deze binnen no time een half jaar op betaald verlof moet laten gaan. (waarna je fulltime vacature ineens is ingevuld door een part-time werknemer)

Gerelateerde items Salaris Competenties Onderzoek

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs