Da's pas parkeren? Da's pas mis.

Vinci parking verwelkomt ons met 'Da’s pas parkeren'. Een verschraling van de Nederlandse taal.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ken je de parkingbeheerder Vinci Park? Het is de Q-Park van België. Een latinist mag me uitleggen wat ‘overwinnen’ (vinci) te maken heeft met het parkeren van auto’s, maar dat doet er nu even niet toe.

Elke ingang van een Vinci parking verwelkomt ons met &;Da’s pas parkeren&;. Die da’s pas wordt te pas en te onpas gebruikt. Het is een verschraling van de Nederlandse taal.

Zo’n da’s pas kan nog best in de Badbode van Callantsoog of in het reclameblok van RTV Oost. En dan alleen bij iets wat ons een goed gevoel geeft. Slapen op met paardenhaar gevulde matrassen. Da’s pas genieten. Een stacaravan van Roompot. Da’s pas vakantie. Roermond Outletcenter. Da’s pas winkelen. Ambachtelijk gebrande beukennootjes. Da&;s pas smullen. Van die fijne dingen waar je maar mee boft als je ervoor betaald hebt.

Als zo’n da’s pas ergens niet past, dan is het wel bij parkeren. Maar daar denken ze bij Vinci Park heel anders over. Onderschat nooit de finesse van het parkeren. Rijd `m er bij Vinci maar eens achteruit in. En? Precies. Da’s pas parkeren. Heb je al eens gemerkt hoe je wisselgeld in het bakje valt? Da’s pas parkeren. De slagboom hoor je er niet in zijn houder vallen. Da’s pas parkeren. De opritten hebben een hellingspercentage van minder dan 9%. Het beton is in platinagrijs afgewerkt. Het hekwerk is van geborsteld staal. Da’s pas parkeren. En bij Vinci ruikt het portiek altijd naar viooltjes. Kijk, da’s pas parkeren.

Ik doe een oproep aan alle Nederlandstalige ambachtslieden die zich op enige manier verantwoordelijk voelen om pas op de plaats te maken met de da’s pas. Want pas op, de enige campagne die deze uitdrukking écht recht deed, zullen we er nooit mee overtreffen:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie