De folder blijft als heroïne voor menig retailer

Waarom de huis-aan-huisfolder nog jaren mee kan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Deze week, in verband met de vakantie, geen jurering van de beste en slechtste folder van de week, maar vanuit Toscane een gedachte over de toekomst van de folder.

De folder gaat so far so good zou je zeggen. Het van laat zien dat de folderlezer een dwarsdoorsnede representeert van shoppend Nederland.

Dat maakt de folder tot heroïne voor mening retailer. Komt de folder uit dan stromen de winkels vol. Winkelomzetten die soms wel voor 50 procent direct voortvloeien uit de folder(aanbiedingen). 

Maar er verandert ook veel. Aanbiedingen sec kunnen heel snel gespot worden. En en jagen dat met nog verder aan. De jongeren met hun aan de hand vastgegroeide mobieltjes, kijken immers geen folders meer, als ze sowieso al op zoek zijn naar aanbiedingen.

Wat is de houdbaarheidsdatum van de huis-aan-huisfolder in de huidige vorm? Nog zeker 5 tot 7 jaar zeggen experts.

Maar waarom niet langer?

Het huis-aan-huismiddel is een communicatie-uiting die gratis door de brievenbus valt. Als hij relevant wordt ingevuld en er aantrekkelijk en verzorgd uitziet, dan is het toch ook leuk om te bekijken?

Marks & Spencer gebruikte de huis-aan-huisfolder laatst als etalage van de winkel. Als een &;voorproefje&; met appetite. Geen aanbiedingen. Wel een kennismakingskorting. 

Even de M&S-winkel bij je thuis met de verleiding om the real thing uit te proberen.

Wie weet is dat een eerste geluid dat navolging gaat krijgen.

Misschien dat meer retailers laten zien wat er nieuw is in hun winkel, wat eraan zit te komen, verdieping te geven aan wat belangrijk is. En de aanbiedingen zetten ze online.

Ook fijn dat deze aanbiedingen dan ook heel actueel en scherp kunnen zijn; de fysieke folder is natuurlijk traag als het gaat om de scherpste aanbiedingen.

Het kan dus best leuk worden. Voor moderetailers met hun nieuwe collectie, ANWB en Intratuin met wat het seizoen brengt en verlangt. Foodretailers met wat je erbij eet en drinkt...

En als dat er dan allemaal lekker uitziet ga ik online kijken of het qua prijs ook verleidelijk is.

De folder kan qua karakter en invulling veranderen maar houdbaar lijkt hij zeker.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie