Creatie & Campagnes

Digital Design Case: Beyond Prison

Redactie | 17 mei 2016, 7:29

Interactief storytelling-platform toont visies gevangeniswezen

De website ‘Beyond Prison’ is een interactief storytelling-platform dat een nieuwe visie op het gevangeniswezen in de VS laat zien. Zeven verhalen zijn rijk gevuld met infographics, prachtige foto’s, video’s, animaties, typografie en interactieve effecten.

Het geheel is een resultaat van een samenwerkingsverband − onder leiding van Studio AIRPORT − van filmmakers, fotografen, tekstschrijvers, designers en developers van over de hele wereld.

Het laat daarmee ook de belangstelling voor het onderwerp buiten de VS zien. Door de structuur en intuïtieve navigatie krijgen gebruikers snel inzicht in de problematiek en worden ze zich bewust van de noodzaak van maatregelen.

Bram Broerse (Studio AIRPORT): ‘De grootste uitdaging was het redactionele gedeelte van de site: we kregen uit San Francisco van de verschillende organisaties harde schijven vol materiaal aangeleverd, maar ook de vrijheid te bepalen welke content we gingen laten zien om het verhaal te vertellen.’

Het project is inmiddels genomineerd bij de Webby Awards en twee keer voor de European Design Awards.

Bezoek de site op:

Credits
Bureau: Studio AIRPORT

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

 

 

 

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook van Adformatie:

Meer over Dutch Digital Design in .

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Dutch Digital Design

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs