Een vleugje inhoud met een zweem van sensatiezucht

Vandaag was het weer raak. De Telegraaf kopte ‘Nieuwe huisstijl Amsterdam kost ton’. Terwijl ik dit schrijf hebben al 345 mensen een (overwegend) negatieve reactie achtergelaten op de webpagina van deze krant.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Editie NL besteedde ook aandacht aan het onderwerp en startte tendentieus met een kort straatinterview met een aantal voorbijgangers. Zij mogen reageren op een afbeelding van het logo, de wijziging ten opzichte van het oude logo en de kosten die gepaard zijn gegaan met de huisstijlwijziging. De indruk wordt gewekt dat de gemeente een ton heeft betaald voor een minimale aanpassing aan het logo.

Journalistiek
Er zijn van die momenten waarop ik ernstig twijfel aan de kwaliteit van de journalistiek. Vandaag is zo’n moment. Ik heb in de landelijke én regionale dagbladen werkelijk nog nooit één serieus inhoudelijk artikel gelezen over de introductie van een nieuwe huisstijl. Elke keer dat een journalist zich aan dat onderwerp waagt gaat het eigenlijk maar over ding en dat zijn de kosten.

Vraagtekens
Eind augustus 2013 schreef ik zelf een kritisch artikel naar aanleiding van een onduidelijk bericht van de . Dat artikel kondigde een huisstijloperatie aan waar ik mijn vraagtekens bij had. Vraagtekens die opkwamen omdat ik die stijl van Amsterdam in essentie heel goed vind en omdat ik het bericht nogal onduidelijk vond.

Kosten
Ja, het ontwikkelen van een huisstijl kost geld. In het geval van een gemeente misschien nog wel iets meer dan voor een commerciële organisatie. Dat heeft onder andere te maken met het besluitvormingsproces. Overheidsinstanties proberen dat zorgvuldig te doen. Terecht. Zorgvuldigheid kost overleg, kost afstemming, kost uren, kost geld. Die afstemming is belangrijk, want als je een stijl ontwikkeld die door de organisatie niet gedragen wordt of die voor de ambtenaar in zijn praktijk niet toepasbaar is, dan blijft de kost een kost en wordt het nooit een investering.

Investering
En dat is wat het is: een investering. De huisstijloperatie die door de gemeente Amsterdam in 2002 is gestart, had twee belangrijke doelstellingen. Enerzijds wilde men ervoor zorgen dat alle ca. 60 onderdelen van de gemeente, van havenbedrijf tot stadsdeelkantoor, onmiskenbaar herkenbaar waren als een onderdeel van de gemeente. Anderzijds was het belangrijk dat met die operatie efficiencyvoordelen werden behaald. Om een voorbeeld te noemen: voor die tijd werd door elk van die bedrijven op eigen houtje vormgeving ingekocht. Vanaf 2002 lag er een enorme ‘toolkit’ aan logo’s, richtlijnen, basisstramienen, huisstijlvoorbeelden, etc. waar alle organisatie-eenheden binnen Amsterdam (evenals hun ontwerpers en andere creatieve leveranciers) gebruik van konden en moesten maken. Dat heeft enorm veel geld bespaard.

Provincie Noord-Holland
De cijfers van Amsterdam ken ik niet maar voor hebben we hard kunnen maken dat de huisstijloperatie een besparing van meer dan 5 ton tot gevolg had. Door slimmer om te gaan met de inkoop van drukwerk, door de bestickering van het wagenpark, door het ontwikkelen van stramienen voor ontwerpers, door het voorzien van ambtenaren van handige templates in hun kantoorautomatisering, door een efficiëntere letter voor advertenties, etc. etc.

Ik maak me sterk dat de operatie voor Amsterdam destijds, substantieel meer opgeleverd heeft dan mijn eigen project voor Noord-Holland.

2014
Nu, in 2014, is er een nieuwe werkelijkheid. De Tweede Kamer heeft besloten dat de stadsdelen verdwijnen. Dat heeft consequenties voor de inrichting van de gemeentelijke organisatie, voor onderdelen en de namen daarvan en voor functies en hoe die worden aangeduid.

Gemeente Amsterdam heeft hier blijkbaar een goede aanleiding in gezien om ook de huisstijl aan te scherpen. Sowieso zou opnieuw naar onderdelen van de huisstijl gekeken moeten worden. Als je dan toch opnieuw aan het ontwerpen slaat, dan kun je er net zo goed even heel goed met de bezem door. Amsterdam heeft daarvoor wederom en gevraagd. Dezelfde bureaus die ook verantwoordelijk waren voor het ontwerp in 2002.

De nieuwe stijl
De huidige operatie is een andere dan die in 2002. Toen ging het om een revolutie. Nu zijn de aanpassingen subtieler en is er sprake van een evolutie. In termen van merkstrategie is Amsterdam opgeschoven van ‘branded’, naar sterk ‘endorsed’, naar bijna ‘monolitisch’. Voor de burger en andere stakeholders wordt het eenduidiger, krachtiger en daardoor herkenbaarder.

De stijl is misschien ook wel wat frisser, duidelijker en communicatiever geworden.

Is dat een ton waard?
Als die nieuwe stijl ervoor zorgt dat burgers beter hun weg vinden in de ambtelijke brei van organisatieonderdelen, misschien wel. En als zij zich beter geïnformeerd weten over allerhande - voor hen relevante - zaken als vergunningen, rijbewijzen en subsidies, misschien ook. En als de nieuwe stijl betekent dat mensen die net van school komen de gemeente zien als een moderne werkgever waar ze graag willen werken, zeker!

Het is alleen heel erg moeilijk om dit te kwantificeren. Wat mogen deze effecten kosten?

Efficiëncy
Maar de twijfel over de zachte kanten van het huisstijl en de communicatie worden in ieder geval ruimschoots gecompenseerd door de zekerheid dat door deze huisstijloperatie, op allerlei fronten in de bedrijfsvoering, geld bespaard wordt. In het artikel van de Telegraaf wordt gerefereerd aan de inkoop van papier en het terugbrengen van het aantal websites. Maar het gaat om veel meer dan dat alleen. Het zou goed zijn om dat eens te berekenen. Laat maar zien wat het kost. En laat maar zien wat het oplevert.

Journalistiek
Het lijkt erop alsof journalisten – en slecht geïnformeerde burgers met hen - vinden dat een overheidsinstantie vooral geld uit mag geven aan het publieke belang. Parkeerplaatsen, kinderspeelplaatsjes, het stimuleren van bedrijvigheid en het creëren van arbeidsplaatsen. Het investeren in het efficiënter maken van de bedrijfsvoering van de ambtelijke organisatie is slecht besteed geld, zo lijkt het wel.

Het is goed dat journalisten kritisch meekijken en dat zij onregelmatigheden aan de kaak stellen. Maar als het om mijn eigen vakgebied gaat, dan bewijzen zij in hun artikelen vooral, dat ze slecht zijn ingevoerd en - erger - dat ze nauwelijks onderzoek hebben gedaan. De meeste artikelen bestaan uit een vleugje inhoud, met een zweem van sensatiezucht.

 

Zie ook:

 

 

 

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Philip Ray Hudson
Hallo iedereen, Ben hier om te getuigen hoe ik mijn lening kreeg van Larry Finance nadat veel nep geldschieters mij de kans ontzegden om hier een lening te krijgen in dit forum. Larry Scott Gregory heeft mij en mijn gezin geholpen met een lening van 35.000 euro (voor een persoonlijk noodgeval). Nadat ik bijna 1000 euro verloor aan oplichters. Meneer Larry Scott Gregory verzekerde mij dat hij me zou gaan helpen, aanvankelijk weigerde ik te geloven totdat hij eindelijk zijn belofte zou nakomen.

Als u een echte lening nodig hebt die zo dringend is als u wilt, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail: larryfinance@yahoo.com of WhatsApp: +2348125943569.

Beste wensen
Philip Ray Hudson
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
NAT WEST
Hallo
Dit is om het grote publiek te informeren dat NATWESTLOANCOMPANY financiële hulp biedt aan klanten, bedrijven en individuen die op zoek zijn naar financiële zekerheid / leningfinanciering en die op zoek zijn naar werkkapitaal om een nieuw bedrijf te starten of om bestaande activiteiten uit te breiden, verstrekken we leningen tegen een rentepercentage van 2% per jaar en binnen het bereik van Dollars / Euro / Pond 1000,00 tot Dollars / Euro / Pond 500.000.000,00 als een leningaanbieding. Geïnteresseerde partijen moeten contact met ons opnemen voor meer informatie via e-mail: (natwestloancompany432@gmail.com)
WhatSapp-nummer: +2347060613783

E-mail: (natwestloancompany432@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Anderson
Heeft u financiële hulp nodig? Neem dan contact met ons op via gerradloanfirm30@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Andy
HEB JE EEN DRINGEND LENEN NODIG, EEN LENING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN NIEUWE BEDRIJFSLEUTEL OF VOOR HET BETALEN VAN SCHULDEN SCHULDIG CONTACT MET ONS OP.

  Vertrouwen in bedrijfsleningen Service Lender, wij zijn een legitiem, geregistreerd en gegarandeerd leningbedrijf en verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, kerken en bedrijfsorganisaties en mensen van alle soorten. Hebt u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zit u in een financieel probleem? Heeft u een financiële oplossing nodig? Courtney Investments limited is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op voor die lening die u wenst, wij kunnen elke lening afstemmen op uw budget tegen slechts 3% rente. Indien geïnteresseerd.

  contacteer ons via e-mail: (trustfirm2010@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Andy
HEB JE EEN DRINGEND LENEN NODIG, EEN LENING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN NIEUWE BEDRIJFSLEUTEL OF VOOR HET BETALEN VAN SCHULDEN SCHULDIG CONTACT MET ONS OP.

  Vertrouwen in bedrijfsleningen Service Lender, wij zijn een legitiem, geregistreerd en gegarandeerd leningbedrijf en verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, kerken en bedrijfsorganisaties en mensen van alle soorten. Hebt u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zit u in een financieel probleem? Heeft u een financiële oplossing nodig? Courtney Investments limited is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op voor die lening die u wenst, wij kunnen elke lening afstemmen op uw budget tegen slechts 3% rente. Indien geïnteresseerd.

  contacteer ons via e-mail: (trustfirm2010@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Andy
HEB JE EEN DRINGEND LENEN NODIG, EEN LENING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN NIEUWE BEDRIJFSLEUTEL OF VOOR HET BETALEN VAN SCHULDEN SCHULDIG CONTACT MET ONS OP.

  Vertrouwen in bedrijfsleningen Service Lender, wij zijn een legitiem, geregistreerd en gegarandeerd leningbedrijf en verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, kerken en bedrijfsorganisaties en mensen van alle soorten. Hebt u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zit u in een financieel probleem? Heeft u een financiële oplossing nodig? Courtney Investments limited is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op voor die lening die u wenst, wij kunnen elke lening afstemmen op uw budget tegen slechts 3% rente. Indien geïnteresseerd.

  contacteer ons via e-mail: (trustfirm2010@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Andy
HEB JE EEN DRINGEND LENEN NODIG, EEN LENING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN NIEUWE BEDRIJFSLEUTEL OF VOOR HET BETALEN VAN SCHULDEN SCHULDIG CONTACT MET ONS OP.

  Vertrouwen in bedrijfsleningen Service Lender, wij zijn een legitiem, geregistreerd en gegarandeerd leningbedrijf en verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, kerken en bedrijfsorganisaties en mensen van alle soorten. Hebt u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zit u in een financieel probleem? Heeft u een financiële oplossing nodig? Courtney Investments limited is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op voor die lening die u wenst, wij kunnen elke lening afstemmen op uw budget tegen slechts 3% rente. Indien geïnteresseerd.

  contacteer ons via e-mail: (trustfirm2010@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Andy
HEB JE EEN DRINGEND LENEN NODIG, EEN LENING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN NIEUWE BEDRIJFSLEUTEL OF VOOR HET BETALEN VAN SCHULDEN SCHULDIG CONTACT MET ONS OP.

  Vertrouwen in bedrijfsleningen Service Lender, wij zijn een legitiem, geregistreerd en gegarandeerd leningbedrijf en verstrekken leningen aan particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, kerken en bedrijfsorganisaties en mensen van alle soorten. Hebt u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zit u in een financieel probleem? Heeft u een financiële oplossing nodig? Courtney Investments limited is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op voor die lening die u wenst, wij kunnen elke lening afstemmen op uw budget tegen slechts 3% rente. Indien geïnteresseerd.

  contacteer ons via e-mail: (trustfirm2010@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Raymond Dosion
We are project funder as well as financial lender,We have BG/SBLC, specifically for BUY/LEASE at a leasing price value Issuance by HSBC London and other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding.

Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing, please let me know if you are interested in any of our services, by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding.

FOR LEASING OF BG/SBLC
MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
LEASING FEE = 4%+1%

FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
PRICE = 32%+1%
MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

Contact : Mr. Raymond Doison
Contact Email: crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
skype:crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Raymond Dosion
We are project funder as well as financial lender,We have BG/SBLC, specifically for BUY/LEASE at a leasing price value Issuance by HSBC London and other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding.

Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing, please let me know if you are interested in any of our services, by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding.

FOR LEASING OF BG/SBLC
MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
LEASING FEE = 4%+1%

FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
PRICE = 32%+1%
MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

Contact : Mr. Raymond Doison
Contact Email: crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
skype:crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
martina williams
Heb je onbetaalde rekeningen? Heeft u schulden die u wilt verwijderen? Bent u dat?
financieel neer en je moet een bedrijf starten? Heeft de bank
Je hebt afgewezen als gevolg van je slechte krediet? Maak je geen zorgen meer dan dat
Financial Advancement Services staat klaar om u een lening op een laag pitje te geven
Rentevoet Als u geïnteresseerd bent in onze leningaanbieding en zou willen
Als u een lening wilt aanvragen, neemt u vandaag contact met ons op door dit bericht of te beantwoorden Stuur ons gewoon een e-mail via: mrsmartinaloanfirm01@outlook.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Peter
Welkom

Heeft u financiële hulp van welke aard dan ook nodig? Persoonlijke leningen? Zakelijke leningen? Hypothecaire leningen?
Landbouw- en projectfinanciering? We verstrekken leningen tegen een rentepercentage van 3%! Contact: (nationwidefinance206@gmail.com)

Vriendelijke groeten,
Peter Derek
nationwidefinance206@gmail.com

3% leningaanbieding
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Maria
* WENST U NU EEN LENING VOOR INVESTEREN *
* U slaapt 's nachts hoe u een lening kunt krijgen?
* Bent u op zoek naar een persoonlijke lening?
* Bent u op zoek naar een lening om uw eigen bedrijf te starten?
* Bent u op zoek naar leningen voor grote projecten?
* Bent u op zoek naar een investeringslening?
E-MAIL ONS VANDAAG: mvargaspuyo1@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mustafa Bello
Aandacht :

Heb je een lening nodig?
Heb je interesse om een lening te krijgen? Ben je financieel ongerust?
Zo ja, neem nu contact met ons op via het e-mailadres van het bedrijf: Mustafabello83@gmail.com
Wij staan tot uw dienst.
Beste wensen,
Mustafa Bello
Manager in co-operatie
Contact: Mustafabello83@gmail.com voor uw lening vandaag, wij staan tot uw dienst.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
demetrios
We bieden financiële ondersteuning aan individuen en rechtspersonen, evenals aan bedrijven tegen elke prijs van 3.000 euro tot 50.000.000 euro of meer, tegen zeer lage rentetarieven, om hun geld te ontvangen. Neem binnen 1 werkdag contact met ons op voor meer informatie. gkfinance01@gmail.com

neem dan per e-mail contact met ons op.
E-mail: gkfinance01@gmail.com

3% leningaanbieding
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
demetrios
We bieden financiële ondersteuning aan individuen en rechtspersonen, evenals aan bedrijven tegen elke prijs van 3.000 euro tot 50.000.000 euro of meer, tegen zeer lage rentetarieven, om hun geld te ontvangen. Neem binnen 1 werkdag contact met ons op voor meer informatie. gkfinance01@gmail.com

neem dan per e-mail contact met ons op.
E-mail: gkfinance01@gmail.com

3% leningaanbieding
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
demetrios
We bieden financiële ondersteuning aan individuen en rechtspersonen, evenals aan bedrijven tegen elke prijs van 3.000 euro tot 50.000.000 euro of meer, tegen zeer lage rentetarieven, om hun geld te ontvangen. Neem binnen 1 werkdag contact met ons op voor meer informatie. gkfinance01@gmail.com

neem dan per e-mail contact met ons op.
E-mail: gkfinance01@gmail.com

3% leningaanbieding
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
demetrios demetrios daniel
We bieden financiële ondersteuning aan individuen en rechtspersonen, evenals aan bedrijven tegen elke prijs van 3.000 euro tot 50.000.000 euro of meer, tegen zeer lage rentetarieven, om hun geld te ontvangen. Neem binnen 1 werkdag contact met ons op voor meer informatie. gkfinance01@gmail.com

neem dan per e-mail contact met ons op.
E-mail: gkfinance01@gmail.com

3% leningaanbieding
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Carolina
hallo mijn mensen van het Nederlands, ik ben Carolina, ik kwam vertellen dat iedereen in mijn land lijdt aan een financiële crisis, ik wil dat ze het zeker weten en op de hoogte brengen dat er een leningbedrijf is dat veel mensen uit andere landen heeft geholpen met financiële assistentie, gisteren ga ik een lening van mevrouw Stella en ik kom uit Nederland, ik krijg mijn geleende bedrag van 120.000 euro om al mijn problemen op te lossen en vandaag is alles in orde en ook wanneer je financiële hulp nodig hebt, neem dan contact op met het bedrijf via e-mail hieronder (mrsstellareneloanfirm1@gmail.com) voor jou snel Betrouwbare en geteste leningverstrekker zoals zij, ze heeft inderdaad echt me carrière geholpen en vandaag wil ik dat je naar Stella Rene gaat omdat zij ons echt en legitiem is en het heeft veel mensen uit mijn land onder meer mezelf, nogmaals heel hartelijk bedankt mevrouw Stella Rene.

Carolina
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Thomas Anderson
Leningen voor allerlei doeleinden, Wij bieden vanaf een minimumbedrag van € 10.000,00 tot € 20 miljoen En tegen een lage rente van 2% Leningstermijn: maximaal 25 jaar afhankelijk van het geleende bedrag dat u nodig hebt.

Klanten moeten ouder zijn dan 18 jaar. Deze leningstransactie is 100% garantie voor serieuze klanten. Neem voor meer informatie over de lening contact met ons op via.

The INFO CASH CRAFT LTD
E-mail: info.cashcraft84@gmail.com

Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden.
================================================== ================================================== ==================================================
Dr.Cash Craft.

(MD) INFO CASH CRAFT LTD Informatie betreffende het kredietbedrijf in deze brief, bij de overdracht van een vertrouwelijke en exclusieve definitie van de beoogde ontvanger (s). Als dit niet de ontvanger is, wordt u hierbij op de hoogte gesteld dat onwaardige definitie, openbaarmaking, verspreiding, distributie (met uitzondering van de ontvanger), kopiëren, het nemen van onwaardige actie, omdat deze informatie strikt verboden is volgens de wet.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Bernice Debaets
Hallo,
Heeft u hulp nodig van een vertrouwd particulier kredietbedrijf om uw afdeling leeg te maken zonder enige initiële kosten? Of je hebt een probleem met eerdere kredietverstrekkers en je wilt een echte lening. Dan ben je welkom bij mevrouw Bernice Finance Kredit in samenwerking met Region Bank. Ik ben een vertrouwde particuliere kredietverstrekker en ik kan u helpen met een lening uit een reeks van minimaal 5.000 euro, max. 500.000.000,00 euro voor 24% rente per jaar.
Ik geef uw lening binnen enkele uren na het verwerken van uw documenten.
Zodra het proces is voltooid, krijgt u de lening op Express.
Dit is een echte kans om een lening te bemachtigen van een vertrouwd bedrijf dat mevrouw Bernice helpt.
Contact nu:
E-mail: bernicedebaetskredit@gmail.com,
Bericht / Via WhatsApp: +1 (424) 260-3207.
Voor meer informatie.
Vriendelijke groeten.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Gracious Debaets
Hallo,
Heeft u hulp nodig van een vertrouwd particulier kredietbedrijf om uw afdeling leeg te maken zonder enige initiële kosten? Of je hebt een probleem met eerdere kredietverstrekkers en je wilt een echte lening. Dan ben je welkom bij het particuliere bedrijf Gracious Debaets. Ik ben een vertrouwde particuliere leningverstrekker en ik kan u helpen met de lening die u heeft aangevraagd voor 2% rente per maand ..
Ik geef uw lening binnen enkele uren na het verwerken van uw documenten.
Zodra het proces is voltooid, krijgt u de lening op Express.
Ik wacht op je reactie voor meer informatie.
Contact nu:
E-mail: graciousloankredit@gmail.com,
Bel of bericht / via WhatsApp: +1 (872) 307-0988.
Voor meer informatie.
Vriendelijke groeten.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
pedroazevedo
GOED NIEUWS;
Bent u op zoek naar financiële hulp? Heeft u een dringende lening nodig om uw rekeningen of schulden te betalen? ongeacht de lening, misschien moet u vandaag nog contact met ons opnemen via e-mail: pedroazevedo532@gmail.com OF WhatsApp: +59169640789
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
pedroazevedo
GOED NIEUWS;
Bent u op zoek naar financiële hulp? Heeft u een dringende lening nodig om uw rekeningen of schulden te betalen? ongeacht de lening, misschien moet u vandaag nog contact met ons opnemen via e-mail: pedroazevedo532@gmail.com OF WhatsApp: +59169640789
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
pedroazevedo
GOED NIEUWS;
Bent u op zoek naar financiële hulp? Heeft u een dringende lening nodig om uw rekeningen of schulden te betalen? ongeacht de lening, misschien moet u vandaag nog contact met ons opnemen via e-mail: pedroazevedo532@gmail.com OF WhatsApp: +59169640789
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Harry
Hallo,
Heeft u een dringende lening nodig? Zo ja, dan kunt u vandaag contact met ons opnemen voor een snelle en gemakkelijke lening via e-mail: harryjim598@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Harry
Hallo,
Heeft u een dringende lening nodig? Zo ja, dan kunt u vandaag contact met ons opnemen voor een snelle en gemakkelijke lening via e-mail: harryjim598@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr donald lee
Goede dag
Heb je een lening nodig om je rekeningen te betalen? studentenlening, schuldconsolidatielening, ongedekte lening, risicokapitaal, heeft u een persoonlijke of zakelijke lening nodig? Heeft u een lening nodig voor andere doeleinden of heeft u een lening nodig om te investeren in de fabriek Zakelijk bedrijf, enz. Neemt u dan vandaag nog contact met ons op voor een lening in het E-mailadres ... {donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com} We bieden de grootste lening van 100 miljoen dollar, en we bieden leningen in ponden, dollars en in euro's tot 5.000.000,00. Wij bieden 2% rente lening voor de duur van 1-30 jaar. We geven u twee maanden bedenktijd voordat de maandelijkse betaling begint. .... kom alsjeblieft terug naar ons via het E-mail hierboven.
Beste wensen
Donald Lee.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr donald lee
Goede dag
Heb je een lening nodig om je rekeningen te betalen? studentenlening, schuldconsolidatielening, ongedekte lening, risicokapitaal, heeft u een persoonlijke of zakelijke lening nodig? Heeft u een lening nodig voor andere doeleinden of heeft u een lening nodig om te investeren in de fabriek Zakelijk bedrijf, enz. Neemt u dan vandaag nog contact met ons op voor een lening in het E-mailadres ... {donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com} We bieden de grootste lening van 100 miljoen dollar, en we bieden leningen in ponden, dollars en in euro's tot 5.000.000,00. Wij bieden 2% rente lening voor de duur van 1-30 jaar. We geven u twee maanden bedenktijd voordat de maandelijkse betaling begint. .... kom alsjeblieft terug naar ons via het E-mail hierboven.
Beste wensen
Donald Lee.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Angga
Ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een redelijke rentevoet van 2%. E-mail naar: (anggadiman1@gmail.com) als u geïnteresseerd bent in de leningaanbieding.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Anderson Morris
Heb je een lening nodig om de rekening te betalen, neem dan contact met ons op, we geven een lening van slechts 2% uit, we geven ook een lang en kort tijdleningformulier meer info contacteer ons via email andmoris38@gmail.com voor meer info



Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
CLERA AKUBEZE
Hallo, dit is om het grote publiek te informeren dat de heer Timothy Jeter een particuliere financier is die financiële kansen heeft geopend voor iedereen die financiële hulp nodig heeft. We verstrekken 2% rentekredieten aan particulieren en bedrijven met duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. Bel ons vandaag nog via e-mail naar: infocreditfinance768@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr Mark William
Ben je financieel uitgeput op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijk
lening, investeringslening, hypothecaire lening, autolening, studentenlening, schuld
consolidatielening, ongedekte lening en durfkapitaal? Solliciteer voor een
snelle en handige lening om rekeningen te betalen en sceks financieren om uw
eigen bedrijfsprojecten tegen de goedkoopste rente van 2%. Neem contact met ons op
vandaag via: transferloanservicesworldwide@gmail.com of Whats App Number
+18457315341
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Marjan
We bieden financiële ondersteuning van 10.000 eur tot 500.000 eur zonder:2324company@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Marjan
leningen van 10.000 eur tot 500.000 eur
zonder onderpand (ongedekte leningen)
snelle goedkeuring binnen 24-48 uur
3% rente per jaar
leningen voor bedrijven, investeringen en persoonlijk gebruik
vul de onderstaande informatie in

naam:
leenbedrag:
leenduur:

e-mail: 2324company@gmail.com
Viber: +16316333962
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Bohdan Anezka
Hallo allemaal, mijn naam is Bohdan Anezka. Mijn e-mailadres is anezkabohdan@gmail.com Nog steeds op zoek naar een lening voor persoonlijke of zakelijke doeleinden? U hoeft niet elders te zoeken omdat Daniel Lucas 100% leent als u voldoet aan de voorwaarden van de lening. Ik kreeg een lening van 500.000,00 in 7 jaar van Daniel Lucas met een e-mailadres daniellucas634@hotmail.com Hij is een echte trouwe schuldeiser. Ik kreeg een lening om de slechte bankschuld terug te betalen die bijna mijn bedrijf en mijn huis overnam, en ook om mijn bedrijf in het buitenland te ontwikkelen. Neem vandaag contact met hem op voor een lening als u echt op zoek bent naar een lening. Ik heb bewijs en geef het aan iedereen die het nodig heeft. Dank u, en God zegent u.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mac
Hallo iedereen daar! Mijn naam is Mac, uit Nederland. Ik gebruik dit medium om aan het grote publiek aan te kondigen hoe Andrew Wills Investments Company geluk in mijn huis herstelde, dankzij de hulp van Mr. Andrew. Toen alle hoop verloren was, kreeg ik op 8 april 2019 een lening van 200.000 euro. Om mijn schulden te liquideren en een eigen bedrijf te starten. Ze hebben mij en mijn gezin gered van het verlies van ons huis omdat we de belastingaanslagen niet konden betalen. Ik schrijf dit bericht omdat ik denk dat het belangrijk voor je kan zijn dat je echt een echte lening nodig hebt, zodat je niet in de verkeerde handen valt als je op zoek bent naar een verantwoorde lening. Ik raad aan om dit bedrijf per e-mail te contacteren. (Aw391loanagency@gmail.com)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Lynge Blak
Hallo

Heeft u een lening nodig voor een persoonlijk doel of voor uw zakelijke behoeften? Hier is goed nieuws voor jou. U bent op de juiste plaats. Wij hebben de capaciteit om zakelijke en persoonlijke leningen / leningen aan bedrijven en particulieren te verstrekken tegen een rentevoet van 2%.
E-mail: azertmorter@gmail.com
WhatsApp: +13219993670
https://avantinc.webnode.com
Alexander Lynge
gegarandeerd leningaanbod
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karin Sabine
Ben je een zakenman of -vrouw? Ben je in een financiële puinhoop of heb je geld nodig om een eigen bedrijf te starten? Moeten leningen hun schulden betalen of uw rekeningen afbetalen of een leuk bedrijf beginnen? Heeft u een lage kredietscore en zult u het moeilijk vinden om een kapitaallening te krijgen van lokale banken / andere financiële instellingen? U hebt om welke reden dan ook een lening of financiering nodig, stuur een e-mail naar sabinhelps@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
mary anne
Hej, skicka ett e-postmeddelande nu om du behöver ett brådskande lån. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

Behöver du ett lån eller en finansiering? Inte återbetalas av banken? Har du ett betalt konto eller en skuld? Vi har en bra återbetalningsplan med en låg ränta på 1%. Du får ditt lån inom de närmaste 12 timmarna. För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karina
Aanbieding van een lening zonder protocol.

Wij verstrekken leningen aan particulieren om de moeilijkheden van het leven, leningen op korte, middellange en lange termijn aan mensen in nood het hoofd te bieden. Het bedrag van uw lening doet er niet toe, met een rentevoet van 2% en verhandelbare betalingsvoorwaarden. Als u een lening nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor andere informatie per mail: karinacivel@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karina
Aanbieding van een lening zonder protocol.

Wij verstrekken leningen aan particulieren om de moeilijkheden van het leven, leningen op korte, middellange en lange termijn aan mensen in nood het hoofd te bieden. Het bedrag van uw lening doet er niet toe, met een rentevoet van 2% en verhandelbare betalingsvoorwaarden. Als u een lening nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor andere informatie per mail: karinacivel@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karina
Aanbieding van een lening zonder protocol.

Wij verstrekken leningen aan particulieren om de moeilijkheden van het leven, leningen op korte, middellange en lange termijn aan mensen in nood het hoofd te bieden. Het bedrag van uw lening doet er niet toe, met een rentevoet van 2% en verhandelbare betalingsvoorwaarden. Als u een lening nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor andere informatie per mail: karinacivel@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karin Sabine
Ben je een zakenman of -vrouw? Ben je in een financiële puinhoop of heb je geld nodig om een eigen bedrijf te starten? Moeten leningen hun schulden betalen of uw rekeningen afbetalen of een leuk bedrijf beginnen? Heeft u een lage kredietscore en zult u het moeilijk vinden om een kapitaallening te krijgen van lokale banken / andere financiële instellingen? U hebt om welke reden dan ook een lening of financiering nodig, stuur een e-mail naar sabinhelps@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Karin Sabine
Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woninglening, autolening, studielening, schuldconsolidatielening, ongedekte lening, durfkapitaal enz., Of werd u om een of meer redenen een lening geweigerd door een bank of financiële instelling. U bent op de juiste plaats voor uw leningoplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van 3% rente. Neem dan contact met ons op via e-mail: sabinhelps@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
kelvin smith
Aanbod van financiering aan alle personen of bedrijven, die zijn verplichtingen kunnen respecteren, om deze activiteiten opnieuw op te starten of om andere zorgen te regelen. U kunt leningen lenen van 5.000 tot 10.000.000 euro. Onze beschikbaarheid is maximaal 48 uur na ontvangst van uw aanvraagformulier. Neem contact op met het e-mailadres voor uw aanvragen. E-mail: kelvinsmithfunds@yahoo.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Eden smith
Heeft u financiële hulp nodig? Hebt u een gewaarborgde of ongedekte lening nodig? Hebt u een lening nodig om uw huidige financiële tekorten te verstoren? U hebt een kans om uw financiële status te verbeteren, Eden Smith Finance heeft u een leningaanbod aangeboden tegen een betaalbare rente. Wij bieden de onderstaande service [lening] studielening: lening op afbetaling: autolening: woninglening: lening op lange en korte termijn: zakelijke lening: u kunt ons bereiken via e-mail: edensmithfinances@gmail.com voor meer informatie en leningverwerking !
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Eden smith
Heeft u financiële hulp nodig? Hebt u een gewaarborgde of ongedekte lening nodig? Hebt u een lening nodig om uw huidige financiële tekorten te verstoren? U hebt een kans om uw financiële status te verbeteren, Eden Smith Finance heeft u een leningaanbod aangeboden tegen een betaalbare rente. Wij bieden de onderstaande service [lening] studielening: lening op afbetaling: autolening: woninglening: lening op lange en korte termijn: zakelijke lening: u kunt ons bereiken via e-mail: edensmithfinances@gmail.com voor meer informatie en leningverwerking !
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Celine
Goedemorgen.,
Ongelooflijk, maar ware God is altijd groot. Na verschillende afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening dankzij deze zeer eerlijke Mr .Sandijs KUPLENS. Voor meer informatie, neem gewoon contact met haar op via e-mail op : sduplens@gmail.com
Het biedt leningen van 3.000€ tot 3.000.000€ aan iedereen in staat om terug te betalen met rente tegen een lage rente van 2% twijfel niet aan dit bericht. Het is een perfecte realiteit. Geef de boodschap door aan je geliefden die in nood zijn.
Moge God je zegenen.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Joshua Benjamin
Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie