MobileMarketing.nl

Eerste Indruk: APP de film

Richard Otto, blogger | 13 maart 2013, 23:01

Na een aantal jaren 3D-films in de bios, lijkt een nieuwe bioscoopsensatie te gaan worden. Deze week had ik het genoegen om in Tuschinski de voorpremière van deze Nederlandse film te zien. Veel mensen zullen misschien bij het woord: 'Nederlandse' direct afschikken, vooral wanneer je net tenenkrommende gedrochten van films als Verliefd op Ibiza of nog erger Ushi must Marry voor je kiezen hebt gehad. APP is echter een spannende film, die vooral bij het publiek onder de 30 jaar goed ontvangen zal worden. En dit maal mag je zelfs je smartphone aanhouden!

Hollywood
Sterker nog: er wordt aan het begin zelfs gevraagd om je smartphone aan te houden. Voor de film is een speciale second screen app gemaakt, die door de film heen een extra ervaring mee geeft via je smartphone. Film-Director Bobby Boermans deed een korte intro over het maken van de film en gaf aan dat de film groots wordt uitgerold in Nederland. In meer dan 120 bioscoopzalen zal de film gaan draaien, wat ongeveer evenveel is als de laatste James Bond film. Het geeft goed aan dat oa Pathé groot vertrouwen in deze nieuwe bioscoopervaring heeft. Er is ook reeds interesse getoont uit Hollywood. Dit is uiteraard zeer interessant voor de filmproducent, maar ook voor de ontwikkelaar van de second screen app: Service2Media.

de Film
Even in een paar zinnen, waar de film over gaat. De eigenzinnige en stoere studente Anna is gehecht aan haar smartphone, die geen moment van haar zijde wijkt. Haar grootste zorg is haar jongere broer Stijn, die na een aanrijding aan dwarslaesie heeft opgelopen en revalideert. Haar smartphone wordt geïnfecteerd door een APP. dat opeens haar leven begint te beheersen, komt ook het leven van haar broer in gevaar en worden beiden meegesleurd in een huiveringwekkend avontuur.

de App
De app speelt dus niet een belangrijke rol in de film, maar ook voor de bioscoopbezoeker. De app maakt tijdens de film geen gebruik van internet en da's maar goed ook, want uit eigen ervaring weet ik dat dit in bioscopen niet altijd even best is. Aan te raden is om de app dan ook alvast thuis te downloaden. Op een iPhone en Samsung Galaxy Note 2 heb ik de app in de bioscoopzaal getest. De app werkte accuraat en is gelukkig geen batterijslurper, al is een enig gevulde smartphone wel aan te raden. De app geeft een extra dimensie aan de film, maar de film is zeker ook zonder app te bekijken.

Second screen
Voor de eerste second screen bioscoopfilm wereldwijd is het een mooi experiment om te zien of de meeste bioscoopgangers ook daadwerkelijk de app gaan gebruiken. Als dat het geval is, zou het mooi zijn om in (internationale) vervolgen de second screen ervaring een nog prominentere rol te geven. Op een totale integratie tussen 1e en 2e scherm zit ik trouwens ook op televisie nog te wachten. Laten we hopen dat de televisie en film wereld verdere stappen hierin durft te maken.

De film is vanaf 4 april op het grote doek te zien.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Second Screen 2Nd Screen