FLUX:FX een professionele audio processor app uit Nederland

Ontwikkeld door gitaar virtuoos Adrian Belew.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Gistermiddag onthulde een enthousiaste presentator en mede-ontwikkelaar Nick Mueller (Creative Director bij Mobgen), ondersteund door een optreden van de legendarische gitarist Adrian Belew, de FLUX:FX app voor iPad op de perfecte locatie daarvoor: Paradiso. Met FLUX:FX kunnen gebruikers iedere bestaand audio signaal met een vrijwel onbeperkt scala aan opties kunnen omvormen in een of meer geheel nieuwe geluidseffecten, die vervolgens heel intuitief ‘gespeeld’ kunnen worden als ware het muziek en onderdeel van een optreden.

Adrian Belew heeft in zijn indrukwekkende carriere als gitarist samenwerkt en opgetreden met klinkende namen als Frank Zappa, David Bowie, Talking Heads, Paul Simon en Nine Inch Nails. Een aantal jaar geleden kwam hij tot de conclusie dat hij toch wel heel veel verschillende tools gebruikte om geluidseffecten uit zijn gitaar te toveren en ter ondersteuning van zijn optredens. Dat moest in deze moderne tijd toch slimmer kunnen en twee jaar geleden begonnen de initiatiefnemers aan de app. Het resultaat is een complete design studio op de iPad, waarbij in plaats van het nabootsen van analoog geluid gekozen is om een authentiek digitaal platform voor het componeren en samenstellen uniek geluid te creeeren. Behalve de enorm uitgebreide functionaliteit, vielen daarbij ook de creatieve maar overzichtelijke user-interface met o.a. aansturing van effecten via grafisch weergegeven patronen en de weergave van de geluidseffecten middels hun impact op een inktkolom in water op.

Een nieuwe mijlpaal in de creatie van muziek en dat werd ook meteen duidelijk in een optreden van Adrian met zijn collega Daniel Rowland die de combinatie van gitaar en FLUX:FX overtuigend demonstreerden, gevolgd door een erg indrukwekkend optreden van zangeres Yori Swart, die in haar fantastische a-capella recital werd ondersteund door FLUX:FX met real-time verwerkte geluidsfragmenten van haar eigen optreden. Als leek heb ik weinig verstand van de creatie van muziek en geluidseffecten…ik heb wel begrepen van een aantal van de 80 aanwezige enthousiaste gasten dat dit echt een mijlpaal is in de produktie van professionele muziek. Ik was vanmiddag met name onder de indruk van de enorme kracht en geluidsmogelijkheden van de iPad. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie