FWA highlights #10: Law of the Jungle, G-Star Elwood en Merrell TrailScape

Een wekelijkse recap van de beste inzendingen voor de Favourite Website Awards.


Creatie: Watson/DG

Iedereen heeft wel een favoriete Disney film die hij of zij vroeger wekelijks keek. Voor mij is dat Jungle Book. Nog steeds vind ik het een fantastisch verhaal. En nog altijd ken ik de meeste liedjes uit m’n hoofd. Je begrijpt mijn enthousiasme toen ik hoorde dat er over twee weken een real life versie uitkomt. Al is het wel zo dat een re-make van zo’n klassieker vaak teleurstelt. Een eerste bezoekje aan de promotionele site is dan toch even spannend. 

‘The Law of the Jungle’ blijkt echter een heerlijk voerproefje. De site opent met korte, schermvullende filmclips en de boodschap: “To know the Jungle is to understand its wild ways”. Klik je vervolgens op ‘step inside’, dan krijg je de keuze uit verschillende secties waarin de wetten van The Jungle worden uitgelegd. Door filmscènes naar links en rechts te swipen, schakel je heen en weer tussen secties, terwijl je de onderliggende scene voor- en achteruit laat bewegen. Binnen iedere sectie scrol je dieper en dieper de jungle in, langs planten, bomen en dieren terwijl je de taal en regels van de jungle ontdekt, plus een nieuwe laag aan beelden, gifs en teksten. 

Muziek, beeld, design, copy; alle elementen dragen bij aan de magische ervaring die ik ken van mijn oude vhs-band. Mij kun je op 14 april dus in de bioscoop vinden. In de tussentijd houd ik The Law of the Jungle in de gaten, want die zal de komende twee weken continu worden aangevuld met nieuwe teasercontent.


Creatie: G-Star RAW, Cartelle

G-Star’s Elwood jeans bestaat twintig jaar. ‘s Werelds eerste 3D-denim heeft sindsdien wat updates gekregen en is (mede) daardoor nog altijd hartstikke populair onder those who know. Maar ja, leg een niet-drager op je site maar eens simpel uit wat driedimensionale denim is. 

De Elwood campagnesite heeft de oplossing. Door te klikken en slepen met je muis beweeg je om de subtiel bewegende modellen heen en kun je hun jeans vanuit verschillende perspectieven bekijken. Met een iets langere sleepbeweging zwiep je in een soort 3D scrolbeweging naar het volgende model. Zodra je de muis loslaat, beweeg je over de witte achtergrond naar het dichtstbijzijnde model en zoom je in op een 3D-eigenschap van de Elwood. Met felgele grafische elementen over de zwart-witte fotografie wordt het 3D- design van de broek nog verder uitgelicht. Een kort tekstje over de herkomst of het voordeel van de eigenschap naast de foto maakt het verhaal af. 

Het resultaat: een mooie, strakke en effectieve site die de bezoeker de voordelen van 3D denim in 3D laat ervaren. 


Creatie: Framestore VR Studio

Als internet award programma en inspiratie platform gaat FWA verder dan websites alleen. Ook out-of-browser werk als Virtual Reality en installaties komen met regelmaat voorbij. 

Merrell’s TrailScape is een van die Virtual Reality projecten: een virtuele hike ter promotie van Merrell’s geavanceerde nieuwe hikingschoen. Wat het project bijzonder maakt, is dat gebruikers het virtuele berglandschap echt fysiek konden verkennen. Door VR en motion capture-technologie te combineren, kon het virtuele landschap exact worden afgestemd op fysieke elementen in de stand. Zo konden mensen dus ook de fysieke sensatie meemaken van het lopen over bijvoorbeeld een wiebelige houten brug of een smal pad langs een rotswand.

Het nadeel van dit soort projecten op FWA is dat je het niet zelf kunt ervaren. Je zult het moeten doen met de video. Maar afgaande op de reacties van gebruikers is de ervaring net zo gaaf als het klinkt... 


Marieke Dekker is strateeg bij SuperHeroes Amsterdam en jurylid bij the FWA. Wekelijks deelt ze hier haar drie favoriete Site Of The Day inzendingen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie