Horneman naar Ajax

De overstap van sporthelden als Davids en Van der Sar naar de communicatiewereld brengt ook een omgekeerde beweging op gang.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Er is een nieuwe rage op gang gekomen in de wereld van communicatie. Edwin van der Sar werd direct na zijn carrière als profvoetballer directeur marketing van Ajax. "Ik zie mezelf niet direct weer op het veld staan," aldus Van der Sar. "Een managementfunctie lijkt me leuker". Onlangs maakte reclamebureau Anomaly dat zij Edgar Davids in dienst nemen als creatief. Hij is namelijk verslaafd aan popcultuur, weet veel van China en heeft een interessante achtergrond, aldus oprichter Richard Mulder van Anomaly.

Marketing en reclame iedereen kan het. Waarom ook niet? Net als bij prostituees is een opleiding eigenlijk niet nodig. Soms is een jaartje Cruijff University nog handig als je gelijk een directeursfunctie wilt vervullen. Ervaring is alleen maar overbodige ballast. Deze benoemingen brengen ook een omgekeerde beweging op gang. Zo heeft Hans Horneman er volgens insiders wel oren naar om keeperstrainer bij Ajax te worden. Horneman, die mediabureau OMG heeft , geeft aan dat hij in zijn werkzame leven als bureaudirecteur veel in skyboxen bij voetbalclubs heeft rondgehangen, veel verstand heeft van Chinees eten en hij heeft een interessante achtergrond. Bovendien heeft zijn voormalige bureau zojuist toekomstig Ajax shirtsponsor Ziggo binnengehaald. En dat biedt een meer dan voldoende basis om de functie van keeperstrainer bij Ajax te gaan vervullen geeft Horneman aan. "Bovendien lijkt het me gewoon ook leuk". 

Naar verluidt zullen meerdere communicatietoppers een overstap overwegen. Zo aast Diederik Breijer vanwege ervaring met brute op een managementfunctie in de vechtsport K1. Ook TBWA\&;s Simon Neefjes denkt na over een volgende stap na zijn bureauleven. Hij bezocht afgelopen week nog de wedstrijd Ajax tegen Barcelona. Neefjes hoopt een functie als specialistentrainer voor verdedigers bij Ajax te gaan bezetten. "ik ben afgelopen week in de Arena nog op de foto gegaan met Carles Puyol en dat voelde goed".

Kortom mensen, opleiding en ervaring zijn een zwaar overschat fenomeen. Dus heeft u nog een vacature open in uw bedrijf, onderneem dan actie. Iemand als Winston Bogarde zou zomaar uw nieuwe Chief Technology Officer kunnen zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie