Marketing Technology

#lekkersociaal 20: Over Instagram Face-off, je omgeving ‘Lensen’ en YouTube's nieuwe design

Blauw Gras, blogger | 18 mei 2017, 16:18

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over een in het oog springende functie op Pinterest, inzicht in advertenties via Twitter en bewegende live-video’s op Facebook.

Helemaal lens
De nieuwe functie van Pinterest al ontdekt?  is een visuele ontdekkingstool waarmee je je omgeving kunt ‘scannen’, en op basis daarvan suggesties krijgt die zijn geïnspireerd op elementen uit je foto. Als je bijvoorbeeld bij een vriend thuis komt en zijn bank heel mooi vindt, maak je via Lens een foto en krijg je pins en borden in dezelfde stijl als deze bank. En vanaf nu geldt dit ook voor alle andere elementen die aanwezig zijn op de foto, dus als er naast die bank ook nog een kastje staat kun je daar ook aanbevolen borden voor te zien krijgen. Heb je deze functie nog niet voorbij zien komen op je Pinterest? Kan, want hij is alleen beschikbaar voor gebruikers die hun taal op ‘Engels’ hebben staan. You know what to do.

Vervelende advertenties?
Altijd al benieuwd geweest waarom je toch steeds die advertentie van een lekker kippetje te zien krijgt terwijl je al jaren vegetariër bent? In een nieuwe van Twitter kun je precies zien welke adverteerders jou op hun lijstje hebben staan én dit aanpassen! In het overzicht kun je zien welke interesses adverteerders denken dat jij hebt, en op basis daarvan dingen aan je laten zien. Toch liever geen ongepaste plaatjes op je tijdlijn? Dan kun je heel makkelijk aangeven dat je daar echt niet in geïnteresseerd bent en deze ‘interesse’ uitzetten. Zelf zien? De update wordt langzaam uitgerold en zou te vinden moeten zijn bij je instellingen, onder Privacy > Account > Jouw Twitter data.


 

Face-off
Was jouw reden om nog niet helemaal over te stappen naar Insta Stories dat je geen face filtertje over je kiekjes kon leggen? Say no more! Instagram heeft een eigen versie geïntroduceerd van de , waar je uit acht verschillende opties kunt kiezen. Daarnaast is er een nieuwe eraser functie, waarmee je onderdelen uit foto’s kunt weggummen, en de klassieke rewind tool waarmee je video’s achterstevoren kunt afspelen. Als kers op de taart is het nu ook mogeljk om een hashtag sticker te plaatsen waarmee je meer context aan je verhaal kunt geven. Zeg maar dag tegen je vrije tijd, want dit gaat je nieuwe favoriet worden!

Move it!
Facebook heeft een paar belangrijke toegevoegd aan hun Live API Facebook Platform Policy, waarin staat dat er geen live video’s meer uitgezonden mogen worden waarin enkel statische afbeelding te zien zijn. Hieronder vallen ook geanimeerde video’s, afbeeldingen die alleen maar loopen, maar ook bijvoorbeeld polls. Wanneer een pagina dit tóch doet, wordt de zichtbaarheid van deze pagina verminderd op Facebook. Maar als je het helemaal bont maakt en dit meerdere malen doet kan zelfs je toegang tot Facebook live volledig ontzegd worden. Dus move it, baby!

Youtube’s Material design
Youtube heeft sinds deze week een ! Deze update belooft een “simpel, consistent en mooi” uiterlijk, en wordt langzaam uitgerold. Material design draait volledig om instinctieve navigatie, gebaseerd op elementen die in het ‘echte leven’ ook voorkomen: denk aan een vierkant wit vlak als papier en een cirkel als knop. Ook komt er meer wit op de pagina’s, maar als je liever ’s avonds je vlogjes kijkt is er ook een dark-mode. Dit vervangt al die witruimte met een kleur die veel rustiger is voor je ogen. Heb je het nieuwe design nog niet automatisch en wil je ‘m toch even checken?

 

Dit was weer de van deze week, lekker(sociaal) was ie weer hè?

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs