#lekkersociaal 43, over gesprekken die nooit meer doodlopen en internetbankieren via Facebook Messenger

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over de ‘ghots modus’ op Snapchat, live-video’s maken met meer mensen en een veranderende tijdlijn op Facebook.

Jij ziet alles
Facebook staat bomvol! Niet alleen met berichten van je vrienden, maar ook met updates van bedrijven, betaalde advertenties et cetera. Niet gek dus dat je eens een vakantiekiekje van je tante mist, maar dit is wel een grote ergernis van veel gebruikers. Om deze reden is Facebook een nieuwe functie aan het testen waarmee je alleen nog maar berichten in je tijdlijn krijgt te zien van familie, vrienden en betaalde advertenties. Dit houdt dus in dat alle niet betaalde berichten en berichten van pagina’s hier niet te zien zijn. Deze verhuizen naar de sectie ‘explore feed’. Tot nu toe is deze functie als test uitgerold in zes landen, waaronder Slowakije. Bij de zestig grootste pagina's in dit land is de interactie op hun pagina's gehalveerd. Heftig! Is dit een goede ontwikkeling of juist een bedreiging?



Conversation king
Stel je voor, je hebt een gesprek op Linkedin met iemand die zakelijk veel voor je kan betekenen. Liefst voer je het gesprek nog even door, maar je weet ook dat het op zijn einde loopt. Eén woord: waardeloos! Maar de brandende vraag is: hoe houd je dit gesprek alsnog gaande? Volgens LinkedIn hebben zij dé oplossing, namelijk een nieuwe feature die gebruikers verschillende opties laat zien met reacties of antwoorden. Je gesprek hoeft dus nooit dood te lopen. Hoe vet is dat?



We’re live!
Hoe meer zielen hoe meer vreugd. That’s the spirit! Dit is ook hoe Instagram denkt. Zo kun je nu met z’n tweeën een live-video maken. Het werkt als volgt: je kunt een kijker voor of tijdens het uitzenden van een live video uitnodigen om mee te doen. Het scherm wordt vervolgens in tweeën gesplitst. En bam, je bent niet meer alleen. Tof!



Facebook = leven
Dat Facebook een platform wil zijn waar alles mogelijk is, is inmiddels wel duidelijk. Zo kun je eten bestellen, je favoriete serie checken en een bioscoopkaartje bestellen via de app. Eigenlijk kunnen we beter de vraag stellen wat er niet mogelijk is! Nou, zo kun je bijvoorbeeld nog geen geld overmaken via Facebook. Fout! Het is sinds deze week ook mogelijk geworden om via Facebook Messenger geld over te maken. Paypal en Facebook hebben de handen ineen geslagen om deze functie te realiseren. Man man man, het leven wordt zo wel erg makkelijk!

Pottenkijkers zijn verleden tijd

Kijk, het is leuk om constant te zien waar je vrienden zich bevinden. Je kunt ze 24/7 checken op Snapchat via de Snap Map. Top toch? Er is één dikke maar. Andersom kunnen ze ook zien waar jij bent. Elk moment van de dag kun je gevolgd worden. Tenzij je hem op de ‘ghost modus’ zet. Dit was al mogelijk, maar nu kun je ook zelf de duur van deze ‘ghost mode’ bepalen. Je kunt kiezen of je 3 uur of 24 uur onzichtbaar wilt zijn.
Geen pottenkijkers meer op momenten dat je dat niet wilt! Love it!



We hebben je door!
Inspiratie nodig? Kijk op Pinterest! Van hele interieurdesings tot heerlijke gerechten en recepten; voor letterlijk ieder onderwerp staan er creatieve foto’s op dit platform. Facebook zou Facebook niet zijn als ze niet zouden proberen om ook zo’n platform te creëren. Dat is precies wat ze gedaan hebben. Een nieuwe feature maakt het mogelijk om ‘sets’ te maken. Dit zijn borden waarop je verschillende foto’s kunt zetten. Exact hetzelfde als Pinterest dus! Deze ‘sets’ kun je vervolgens delen met je vrienden. Slimme zet van Facebook, of willen ze teveel?



Er is deze week weer veel gebeurd in het medialandschap. Gelukkig ben jij weer volledig op de hoogte!


Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie