#lekkersociaal 44, over adverteren op Snapchat en voetbalkaartjes kopen op Facebook

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over transparantie van advertenties op Facebook, jongeren die massaal van Twitter gaan en appjes verwijderen op WhatsApp.

Alleen maar voordelen

Snapchat doet er alles aan om het platform naar een nog hoger niveau te tillen. Van Bitmoji tot verschillende filters. Ook voor adverteerders wordt het steeds voordeliger om dit platform te gebruiken. Zo heeft Snapchat vandaag Snap Pixel geïntroduceerd. Hierdoor kunnen adverteerders conversie meten bij lopende advertenties. Het werkt als volgt: je voegt een Pixel (code) toe aan je advertentie in Snapchat Ad Manager en Snapchat doet vervolgens de rest. Ze monitoren al je resultaten. Zo kun je zien hoeveel websitebezoeken, aankopen en aanmeldingen je hierdoor hebt. Het mooie? Je kunt dus in real time tracken wat je advertentie doet, vanaf het moment dat deze live gaat. Wanneer mensen je advertentie hebben gezien heb je 28 dagen om de gegenereerde data te bekijken en analyseren. Geweldig! In de komende maanden zullen er nog extra functies bijkomen, zoals het nog beter kunnen targeten van je doelgroep. Alleen maar voordelen wat ons betreft!

Stalker op de loer

Een simpele vraag: wat zou je van iemand vinden als die foto’s of video’s van je maakt zonder dat je het door hebt? Waarschijnlijk een beetje creepy! Maar wat nou als apps op je telefoon dit ook kunnen? Facebook engineer Felix Krause is er namelijk achter gekomen dat apps, die toestemming tot je camera hebben, dit kunnen doen. Zodra jij op de app zit kunnen zij je camera aan de voor en achterkant gebruiken en ze kunnen zelfs je gezichtsuitdrukkingen lezen. Hier krijg je natuurlijk geen notificatie van. Denk voortaan maar even twee keer na voor je een app toestemming geeft!



Think twice

Risky berichtje gestuurd naar je crush? Too bad! Zodra er op enter is gedrukt is het berichtje weg en kun je er niks meer tegen doen. Maar gelukkig is daar deze week verandering in gekomen. Je hebt nu namelijk op WhatsApp 7 minuten de tijd om je berichtje alsnog te verwijderen. Veel mensen gaan hier blij mee zijn, dat kunnen wij je verzekeren. Hoe chill?

Echt saai!

Kijk, dat Twitter veel tijd kan kosten is een feit. En de vraag is natuurlijk, wat krijg je ervoor terug? Niks, vinden jongeren in Nederland. Ze gaan daarom dan ook massaal van het kanaal af. Zo zouden er in Nederland eerst 2,8 miljoen jongeren gebruik maken van het platform, nu nog maar 2,6 miljoen. Twitter ontkent overigens dat er sprake is van een daling van gebruikers in deze leeftijdscategorie.

Sneaky tot the max!

De afgelopen twee jaar heeft Rusland verschillende advertenties geplaatst op Facebook. Het doel? Het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen. Zo’n 40% van de Amerikaanse bevolking heeft de berichten gezien. Om dit in de toekomst tegen te gaan wil Facebook meer transparantie rondom advertenties. Wat gaat er veranderen? Het gaat mogelijk zijn om bij alle Facebook Pagina’s op ‘View Ads’ te drukken. Hier zullen vervolgens alle lopende advertenties worden weergegeven. Canada zal het eerste land zijn waar de feature gebruikt kan worden, dit zal over ongeveer een maand zijn.

#Genius

Facebook is niet meer weg te denken uit onze levens. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Op de tweede plaats van levensbehoeften staat sport! Niet gek dat Facebook en SeatGeek (ticketaanbieder voor onder andere sportevenementen) hun krachten zijn gaan bundelen. Er is nu namelijk een sectie binnen Facebook waar kaartjes voor verschillende sportevenementen worden verkocht. 1+1=2, te slim!



Dit was de #lekkersociaal weer voor deze week. Het mooie? Jij bent weer helemaal up-to-date!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie