Mainstream Mobile

Afgelopen week werd bekend dat Daimler zijn belang in het Duitse MyTaxi verhoogde van 15% naar 100%. MyTaxi zal geïntegreerd worden in Moovel, de mobiliteitsapp.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het succes van taxi apps verbaasd me eerlijk gezegd niks. Ze voegen iets toe, lossen een probleem op en hebben een mooie funfactor. In mijn ogen 3 eigenschappen die een succesvolle app minimaal nodig heeft. Zelf zit ik veel in Roemenie en maak geregld gebruik van de lokale taxi apps die er hier zijn. Sommige werken beter dan de ander maar het grote nadeel (buiten de Roemeense taal) vind ik hier dat elk taxibedrijf zijn eigen app heeft. Centraliseren zou natuurlijk beter zijn maar dat is zowel in Roemenie als in Nederland en andere landen waarschijnlijk nog net 1 brug te ver.

Afgelopen week heeft Uber een rechtzaak verloren in Duitsland en is per diret verboden. Dit omdat het niet met officiele taxi&;s werkt. Als ik dan bovenstaande lees in TaxiPro ben ik zeer benieuwd naar de drijvende kracht achter deze rechtzaak. Want de uitspraak komt voor Moovel en haar aandeelhouders niet heel slecht uit. Zou 1+1 hier toch 3 zijn?

Maar waarom ik het berichtje zo interessant vond was het feit dat Daimler het vertrouwen heeft om er vol in te stappen. Eerder deze week zagen we ook al dat TBWA/nederland een belang heeft genomen in Mobile Strategy. Een goede stap van beide lijkt me.  Mobile was natuurlijk altijd interessant maar word nog te vaak al "erbij" gedaan. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Nu lijkt het erop dat dit gaat veranderen, specialistische kennis van Mobile en mooie mobiele ideëen zijn ook voor grote partijen nodig. En dat mag best wat kosten want het bied enorme kansen.

Ik ben benieuwd naar volgende overnames door grote marktpartijen op mobile want volgens mij zit de markt nu in de fase dat overnames of fusies van mobile agencys interessant worden. De mobile agencys hebben de kennis waar de markt om vraagt en het is het waard om specialistische kennis in huis te halen. Daarentegen moeten we natuurlijk mooie mobiele startups blijven stimuleren en faciliteren want die zorgen vaak toch voor de echte vernieuwing.

Succes.

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie